Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Buss, tåg och flyg

Linköpings kommun satsar på att utveckla stadens kollektivtrafik då den har stor betydelse för integration, social rättvisa och är en av de viktigaste pusselbitarna för en miljömässigt hållbar utveckling.

Linköping är en kollektivtrafikvänlig kommun. I Linköping är det Östgötatrafiken som har hand om både den lokala kollektivtrafiken och den regionala.

För den som vill resa regionalt i Östergötland avgår Östgötatrafikens pendeltåg mellan Norrköping – Linköping – Mjölby – Tranås och Mjölby - Motala. 

Vill man resa ännu längre så ligger Linköping perfekt längs den södra stambanan melllan Stockholm och Malmö. För nationell resa finns också möjlighet att åka buss från bussterminalen. Linköping ligger mitt i Östergötland och från Linköpings flygplats, Linköping City Airport, som ligger ett stenkast från resecentrum, tar du dig enkelt ut i Europa och vidare ut i världen.

Visste du att:

  • Kollektivtrafiken har signalprioritering i de flesta av stadens större korsningar.
  • Målet är att andelen som reser med kollektivtrafik inom kommunen ska öka från 13 procent år 2008 till 20 procent omkring år 2030.
  • Varje dag har SJ över 20 avgångar till Stockholm, varav hälften med snabbtåg.

Självkörande bussar

I Linköping rullar två självkörande bussar som inte bara tar dig från A till B utan också, på sätt och vis, in i framtiden. Bussarna ingår i det rullande forskningsprojektet Ride the future, som studerar hur självkörande fordon kan komplettera den befintliga kollektivtrafiken och bidra till den moderna och hållbara staden.

 

 

Kontakt Linköping

Linköpings kommuns kontaktcenter.

Chatt: Vardagar mellan 8.00-16.00.

Till e-postformulär för Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)

Postadress:
Linköpings kommun
Ange den verksamhet det gäller
581 81 Linköping

Senast uppdaterad den 13 maj 2020