Buss, tåg och flyg

Linköpings kommun satsar på att utveckla stadens kollektivtrafik då den har stor betydelse för integration, social rättvisa och är en av de viktigaste pusselbitarna för en miljömässigt hållbar utveckling.

Linköping är en kollektivtrafikvänlig kommun. I Linköping är det Östgötatrafiken som har hand om både den lokala kollektivtrafiken och den regionala. Bussarnas stomlinjer körs med tiominuterstrafik under en stor del av dygnet. För den som vill resa regionalt i Östergötland avgår Östgötatrafikens pendeltåg mellan Norrköping – Linköping – Mjölby – Tranås. Under rusningstiden går det fyra pendeltåg i timmen.

Vill man resa ännu längre så ligger Linköping perfekt längs den södra stambanan melllan Stockholm och Malmö. För nationell resa finns också möjlighet att åka buss från bussterminalen. Linköping ligger mitt i Östergötland och från Linköpings flygplats, Linköping City Airport, som ligger ett stenkast från resecentrum, tar du dig enkelt ut i Europa och vidare ut i världen.

Visste du att:

  • Kollektivtrafiken har signalprioritering i de flesta av stadens större korsningar.
  • Målet är att andelen som reser med kollektivtrafik inom kommunen ska öka från 13% år 2008 till 20% omkring år 2030.
  • Varje dag har SJ över 20 avgångar till Stockholm, varav hälften med snabbtåg.
Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Du får svar direkt på generella frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor. Du har även möjlighet att få veta status i vissa ärenden snabbare och enklare.

Skicka e-post till Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00

Postadress:
Linköping kommun
Ange gärna den verksamhet/förvaltning det gäller
581 81 Linköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 9 januari 2020