Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Bilpool

Tanken med bilpool är att du ska ha tillgång till bil när du vill utan att själv äga den. I Linköping har du som privatperson möjlighet att hyra en bil från bilpoolen M.

Linköpings kommun har avtal med M för tjänsteresor med bil. Du som privatperson kan bli medlem hos M och hyra samma bilar på kvällar och helger. Det har även bilar som du kan hyra dagtid.

  • En privatbil står oanvänd 90 % av tiden.
  • En bilpoolsbil ersätter enligt Trafikverket cirka fem bilar och varje privat bilpoolskund minskar sitt bilkörande i genomsnitt med en tredjedel.
  • Den årliga minskningen av koldioxidutsläpp per bilpoolsanvändare är cirka 500 kg och den totala reduceringen som varje bilpoolsbil bidrar till är ca 8,5 ton koldioxid per år.

Alla som delar bil i en bilpool bidrar till en lägre miljöpåverkan. Som bilpoolsanvändare har du möjlighet att välja bilstorlek efter behov och många gånger kan du även välja bort bilen för bättre transportsätt såsom gång, cykel eller kollektivtrafik.

Du registrerar dig som användare på M:s webbplats och betalar en fast månadsavgift samt ett kilometer- och timpris varje gång du använder någon av bilarna. Sedan bokar du en bil som uppfyller dina behov.

Senast uppdaterad den 27 oktober 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: