Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Bilpool

Tanken med en bilpool är att du ska ha tillgång till bil när du vill utan att själv äga den. I Linköping har du som privatperson möjlighet att hyra en elbil från bilpoolen Move About.

Linköpings kommun har ett avtal med Move About för tjänsteresor med bil. Du kan även som privatperson bli medlem och därmed få tillgång till att hyra företagets bilar. 

Alla som delar bil i en bilpool bidrar till en lägre miljöpåverkan. Som bilpoolsanvändare har du möjlighet att välja bilstorlek efter behov och många gånger kan du även välja bort bilen för ett mer miljövänligt transportsätt såsom gång, cykel eller kollektivtrafik.

Det finns många fördelar med att hyra kontra äga en bil. Visste du till exempel att:

  • En privatbil står oanvänd cirka 90 procent av tiden?

  • En bilpoolsbil enligt Trafikverket ersätter cirka fem bilar och varje privat bilpoolskund i snitt minskar sitt bilkörande med en tredjedel?

  • Den årliga minskningen av koldioxidutsläpp per bilpoolsanvändare är cirka 500 kg och den totala reduceringen som varje bilpoolsbil bidrar till är ca 8,5 ton koldioxid per år?

Du registrerar dig som användare på Move Abouts webbplats där du sedan kan välja det medlemspaket som passar dina behov bäst.

Senast uppdaterad den 11 april 2022