Torghandel

Den som vill bedriva torghandel kan hyra en plats av kommunen. En plats kan hyras ut för en dag i taget eller som en fast plats under en längre tid. Att hyra en torgplats kostar 40 kronor per meter och dag man hyr. Kontakta oss för priser för fasta platser.

Boka en plats på torget via Kontakt Linköping, se kontaktuppgifter längs ner på sidan. En plats kan bokas för en dag eller under en längre tid. En längre tid räknas som en plats som man har minst sex månader och högst ett år.

Öppettider

Torghandeln håller till på Trädgårdstorget och får börja tidigast kl. 07.00. Torghandlarna måste vara på plats senast 08.30. Handeln avslutas senast 17.00 och inom en timme efter det ska handlarna ha packat ihop och lämnat torget.

  • 1 april - 30 september: måndag - lördag
  • 1 oktober - 31 mars: onsdag och lördag

Röda dagar är det inte torghandel. I samband med All helgona och julmånaden är det öppet fler dagar än vanligtvis under vinterperioden. Vi anger det på denna sida när det är aktuellt.

På salutorget finns en torgmästare som kör ut bord, tar betalt för tillfälliga platser och ser till att torghandeln fungerar på plats.

Vi hälsar torghandlare och kunder hjärtligt välkomna!

Kontakt Linköping - kommunens center för medborgarservice

Du får svar direkt på generella frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor. Du har även möjlighet att få veta status i vissa ärenden snabbare och enklare.

Skicka e-post till Kontakt Linköping

Telefon: 013–20 60 00
Telefontid: måndag-fredag klockan 07.30-17.00. (juni - augusti, 07:30-16:00)

Postadress:
Linköping kommun
Ange gärna den verksamhet/förvaltning det gäller
581 81 Linköping

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 9 mars 2020