Hoppa till huvudinnehåll

Områdesutveckling Ebbepark

Ebbepark blir en stadsdel i bästa läge med unika miljöer för smart livsstil och tillväxt.

illustration av framtidens Ebbepark

 

Vad ska hända i Ebbepark?

Området där Ebbepark de närmaste åren ska växa fram är idag ett äldre industriområde och planerna för områdets utveckling startade 2011. Läget är gynnsamt mellan Linköpings centrum, universitetet och Science Park Mjärdevi. Det är även nära till Vallaskogen som är ett attraktivt rekreationsområde. Läget gör området lämpligt för en stadsdel där man både bor, arbetar och lever ett aktivt stadsliv. Här byggs lokaler för företag och service blandat med cirka 600 nya lägenheter.

Se aktuellt område i Linköpings karta

Varför gör vi detta?

Visionen för den nya stadsdelen är ett område som lever och sjuder av aktivitet dygnet runt. En dynamisk tillväxtmiljö för affärsidéer, innovationer och företagande samt bostäder, service och allt annat man behöver för att leva sitt liv.

När gör vi detta?

Byggstart i augusti 2017 och beräknas vara klart under 2026.

Vilka gör detta?

Sankt Kors är samordnare av projektet Ebbepark tillsammans med Stångåstaden och Lejonfastigheter. Du hittar mer information om Ebbeparks webbplats.

Så ska området och Linköping utvecklas

Varför ska ni bygga just här? Varför bygger ni på grönområden? Var ska jag parkera i stan? Läs mer om inriktningarna för hur Linköping ska utvecklas så att vi alla kan bo, verka och njuta av livet i Linköping.

Senast uppdaterad den 10 juni 2024