Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Båtliv

Förr i världen betraktades Linköping som en vattenstad och det finns en ambition att det ska bli så på nytt. Det märks till exempel på att det har byggts nya bostäder utmed Stångån i city. Kinda kanal och Göta kanal, Roxen och Rengen är vatten i och runt staden där det finns mycket att se och göra.

Göta kanal

Båten Diana slussar.

I Linköping fanns det en hamn fram till 1970 och under de första decennierna av förra seklet var den till och med en av de största insjöhamnarna i Sverige.

Göta kanal och Kinda Kanal strålar samman i Roxen strax norr om stan och vi är faktiskt Sveriges slusstätaste kommun. De närmsta ligger till och med på kort promenadavstånd från city. De bägge kanalerna är ganska olika till sin karaktär.

Åka båt går bra på båda, vare sig du har  egen farkost eller följer med någon av turbåtarna. Rör du dig på Kinda kommer du i kontakt med ett stort sjösystem, bland annat Rengensjöarna. Och åker du  på Göta kanal så är det Roxen du  får tillfälle att uppleva.

Båtplatser

Kommunen har inga båtplatser för uthyrning. Är du intresserad av att hyra en båtplats, kontakta någon av båtklubbarna som finns i regionen. Förteckning över båtklubbar finns på Östergötlands Båtförbunds webbplats.

Senast uppdaterad den 20 januari 2020