Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Att göra i parken

Trädgårdsföreningen erbjuder naturupplevelser och många tillfällen till olika slags aktiviteter. Välkommen till en levande park mitt i stan!

Säng med blommor

 

Evenemang

I evenemangskalendern hos Visit Linköping hittar du kommande evenemang i Trädgårdsföreningen.

Skådebanans utställningar

Mer information hittar du på Skådebanans hemsida.

Sport och lek

Trädgårdsföreningen är en utmärkt park för den som vill röra på sig. Här finns aktiviteter för gammal som ung.

Beachvolleyboll

Det finns tre beachvolleybollplanerna som du kan boka genom Team Valla.

Parkleken och parkgolf 

I parkleken finns gungor, klätterställning, sandlåda och rutschkana som inbjuder till lek. Parkgolf är en blandning mellan krocket och golf som spelas på en 9-håls bana.

Team Valla ansvarar för bemanning och utlåning av parkgolfutrustning. Öppettider och kontaktuppgifter hittar du på sidan för bokning av beachvolleyplanerna.

Friskis & Svettis

Friskis & Svettis anordnar gratis utomhusgympa i Trädgårdsföreningen under sommaren.

Boulebana

För den som vill spela boule finns en bana för detta straxt intill rotundan.

Uppleva

Linköpings Naturcentrum

Vid Naturcentrum anordnas en mängd aktiviteter för alla trädgårds- och naturintresserade. Genom de föreningar som är knutna dit, erbjuds till exempel föreläsningar, utflykter, kurser eller utställningar inom natur, trädgård, arkeologi och miljö. Naturcentrum bedriver även en naturskola.

Stadsodla

Trädgårdsföreningen är en av de platser där Linköpingsborna kan stadsodla. Det ger möjlighet för medborgare att vara med och forma det offentliga rummet.

Lusthuset "The Golden Love Pavilion"

Lusthuset "The Golden Love Pavilion" är skapad av konstnären Joanne Posluszny Hoffsten och designen har inspirerats av lusthuset som Johan den III lät bygga till hustrun Katarina Jagellonica.

Ankan på spiran symboliserar framgång och kärlek. Joanne hoppas att lusthuset ska uppskattas av kärlekspar som besöker Trädgårdsföreningen och att det blir en plats för vigselcermonier.

Äta och bo

Vad passar bättre än en picknick i gröngräset en ljummen sommar kväll? Trädgårdsföreningen är den perfekta platsen.

I parken finns även möjlighet att äta och dricka gott på någon av Trädgårdsföreningens restauranger och caféer. I nära anslutning till parken finns möjlighet för övernattning på hotell eller vandrarhem.

 

Senast uppdaterad den 8 september 2022