Hoppa till huvudinnehåll

Sportcenter

Den 1 maj 2024 tog Linköpings kommun över driften av Sportcenter. Kommunens mål är att samla alla racketsporter under ett och samma tak. Nedan har vi samlat frågor och svar kring nuläget.

Frågor och svar

Under sommaren byggs delar av Sportcenter om. Två padelbanor försvinner till förmån för bordtennis och pickleball. Arbetet beräknas vara klar under augusti. 

Inpassering är ny, kod erhålls vid bokning. Utveckling pågår för att få till en ny funktion i e-tjänsten Interbook för att kunna direktboka, betala och gå in. Mer information om direktbokning kommer.

Du som privatperson, förening eller företag kan nu boka banor via e-tjänsten Interbook. 

Bokning behöver ske 3 dagar innan ditt tillfälle. Betalning sker i efterhand mot faktura.

Direktbokning via vår e-tjänst Interbook är på gång, och kommer att bli möjlig för privatpersoner att nyttja. 

Gör följande om ni inte redan finns registrerade i vår e-tjänst Interbook Go:

  1. Gå till
  2. Skapa en inloggning för dig som privatperson.
  3. Ska du boka som förening, skicka in en föreningsansökan under rubriken “Mitt konto” när du är inloggad.
  4. Ska du boka som företag, registrera företaget under rubriken “Mitt konto” när du är inloggad.
  5. Tryck sedan på sök boka, sedan sök i kalendern och välj Sportcenter Stångebro. Där hittar du ett antal banor att boka. De vita fälten är bokningsbara.

Ja. De nya priserna finns på följande länk.

Fram tills augusti finns 8 st badmintonbanor eller hel combihall, 4 st tennisbanor och 2 squashbanor samt 4 st padelbanor utomhus bokningsbara. Renovering pågår i resternade del av anläggningen. 

Efter sommaren kommer Sportcenter innehålla totalt åtta badmintonbanor eller två combihallar, sju padelbanor, sex tennisbanor och två squashbanor. 13 bordtennisbord, fyra minitennis eller pickelballbanor.

Planlösning för Sportcenter

Linköping TK och Linköpings Kommun har för avsikt att hitta en samverkan kring service och shop. Även de föreningar som regelbundet är aktiva med träningar och arrangemang kommer att tillsammans med Linköpings kommun arbeta fram en samverkansform för kiosk och reception.

Idrottsvaktmästare från Linköpings kommun kommer regelbundet, under hela året, rondera anläggningen och finnas synliga och tillgängliga vid olika tillfällen. 

Linköping TK och Linköpings Kommun har för avsikt att hitta en samverkan kring service och shop. Även de föreningar som regelbundet är aktiva med träningar och arrangemang kommer att tillsammans med Linköpings kommun arbeta fram en samverkansform för kiosk och reception.

 

Padelbanor ute kommer att vara kvar, bokningsbara likt övriga aktivitetsytor. Just nu utreder vi en smidig lösning för att tillgängligheten till banorna säker och smidig för bokade kunder. 

Tennisbanorna ute kommer att driftas av LTK och vara bokningsbara via matchi.com

I kommunägda idrottsanläggningar gäller fördelningsprinciper som beslutas av kultur- och fritidsnämnden. Av riktlinjerna framgår bland annat att föreningar ska prioriteras före privatpersoner och andra organisationer. 

Från augusti flyttar flera racketföreningar sin träningsverksamhet, framförallt för barn- och unga, till Sportcenter. Det kommer fortsättningsvis vara möjligt för privatpersoner att teckna sig för tider en säsong i taget. Detta kan ske på de tider som inte fördelas till föreningar.  

Senast uppdaterad den 5 juni 2024