Hoppa till huvudinnehåll

Övriga idrotter och anläggningar

Via Linköpingskartan hittar du bland annat golfbanor, arenor för motorsport och bowling samt arenor och anläggningar som drivs i egen regi. Du når kartan via länken nedan.

I Ryd sportcenter finns Hangaren som är en upphandlad verksamhet för Linköpings kommun. Där finns möjlighet till skate, inlines, BMX och trampolin. I kommunens regi finns också Fun Skate Park i Ekholmen som är en utomhusskatepark. Läs mer om platserna nedan. 

Fun Skate Park är en utomhusskatepark.

  • 1 451 kvadratmeter
  • Öppen 24 timmar om dygnet
  • Gratis inträde

Parken är i betong och finns i Ekholmen, nära Ekholsskolan. Parken är uppbyggd så att åkarna kan välja olika sätt att ta sig runt. De flesta har egen utrustning, men det finns även möjlighet att låna på fritidsgården som ligger i närheten.

Fun SkatePark drivs av Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Hangaren Hot Sport Center är kommunens anläggning och ingår i Ryd Sportcenter. Hangaren består av 2 100 kvadratmeter. Här finns möjlighet till skate, inlines, BMX och trampolin. I gymnastikhallen finns det chans att hoppa trampolin och de ungdomar som bor i Linköping kan delta i olika typer av danskurser. Det arrangeras även disco ett par gånger varje höst- och vårtermin. På sommaren kan man åka hit med kompisarna och spela beach volleyball. För dem som har glömt matsäcken finns det en uteservering.

Telefon Hangaren Hot Sport: 013-17 66 77.

På Hangaren finns också en klättervägg som drivs av Linköpings klätterklubb.Senast uppdaterad den 3 juni 2022