Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Fenomenmagasinet

Fenomenmagasinet är ett regionalt science center i Linköping. Hit kommer årligen hundratals skolgrupper, allt från förskola till gymnasium och universitet. Fenomenmagasinet har ett samarbetsavtal med och finansieras delvis av Linköpings kommun, Linköpings universitet och Region Östergötland.

Fenomenmagasinets uppdrag är att öka intresset för naturvetenskap och teknik utifrån ett tvärvetenskaplig förhållningssätt och med interaktiva metoder. Ett skolprogram på Fenomenmagasinet innebär därmed ett lärtillfälle där alla sinnen involveras och där kreativitet, nyfikenhet och glädje är nyckelord för verksamheten.

Pedagogerna som arbetar med skolprogrammen har tillsammans mer än 60 års erfarenhet av läraryrket, lärarlegitimation samt specialkompetenser som specialpedagogexamen och doktorsexamen i naturvetenskapernas didaktik. Personalgruppen består av tre pedagoger, en utställningstekniker, en djurskötare samt cirka 15 timanställda gymnasieungdomar och studenter.

Våra skolprogram

Ett skolprogram på Fenomenmagasinet innebär oftast ett besök på ca två timmar som inleds med en lärarledd interaktiv lektion under ca 40 - 60 minuter och därefter egen tid att fritt utforska fenomenala fenomen vid över 200 upplevelsestationer.

Programmets innehåll kan skräddarsys alternativt väljas från skolprogrammen som presenteras på hemsidan. Till exempel:

  • fysik
  • kemi
  • biologi
  • teknik
  • hållbar utveckling
  • programmering
  • hälsa och livsstil

Innan besöket, som bokas via mail eller telefon, anpassas innehållet efter önskemål, ålder och grupp och individuella behov i samråd med beställaren. Alla är välkomna och alla kan delta!

Matsäck

Det finns möjlighet att äta medhavd matsäck och det finns både kyl och mikrovågsugn till förfogande. Det går även att beställa fika via Fenomenmagasinet.

Öppettider för skolor

Alla vardagar, under Linköpings kommuns terminstider, klockan 08:30- 16:30.
Besöken måste förbokas via telefon eller e-post:

Telefon: 013- 14 52 39

Öppettider för allmänheten

Helger samt höstlov, jullov, sportlov, påsklov och sommarlov, klockan 10:00-16.00

Det går även bra att ringa och fråga om det är möjligt att komma på vardagarna. Finns det lediga tider är allmänheten välkommen att besöka utställningen även under skoltid.

Priser

För uppgift om pris, se Fenomenmagasinets hemsida

Varmt välkommen, hälsar all personal på Fenomenmagasinet!

Senast uppdaterad den 16 september 2021