Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedel

Mat ska vara god, näringsrik och av hög kvalitet. För att vara det måste den hanteras på rätt sätt. Miljöavdelningens kontroll gör att du som konsument får bra och säkra livsmedel. Miljöavdelningen kontrollerar även att tobakslagen följs på till exempel skolgårdar och restauranger.

Företagare med livsmedelsverksamhet, se sidan:

Matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad bör du så snart som möjligt anmäla det till Miljöavdelningen. Det gör du enklast via vår e-tjänst.

Uttrycket matförgiftning brukar i vardagslag användas om sjukdom/besvär som uppstår när man äter mat som blivit dålig på grund av bakterier eller andra mikroorganismer. Symptomen innebär ofta besvär i form av diarréer, kräkningar eller magont.

För att kunna utreda en misstänkt matförgiftning behöver miljökontoret lite bakgrundsinformation. Vilka uppgifter Miljöavdelningen behöver framgår av e-tjänsten..

På Livsmedelsverkets webbplats hittar du mer information om vad matförgiftning är och vad du kan göra för att undvika att bli matförgiftad.

Livsmedelskontroll

Miljöavdelningen kontrollerar regelbundet hur livsmedelsverksamheter (butiker, restauranger och skolkök) uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen.

Via Livsmedelskollen kan du ta det av resultat från livsmedelskontrollen.

Företagare med livsmedelsverksamhet, se sidan:

Senast uppdaterad den 21 september 2021

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: