Hoppa till huvudinnehåll

Om Ljungsbro skola 7-9

På Ljungsbro skola går elever i åk 7-9. Skolan är centralt belägen i Ljungsbro samhälle. På våra skolor har vi fokus på kunskap och lärande. Genom utmaningar, nyfikenhet och goda relationer vill vi lära oss mer. Vi har höga förväntningar på våra elever och eleverna har höga förväntningar på oss. Detta leder till goda resultat och en positiv skolklimat.

Ljungsbro skola, grundskola

 

Modern studiemiljö i natursköna omgivningar

På cykelavstånd från skolan ligger Göta kanal och Vreta Kloster med sina unika miljöer, men även sjön Roxen med fiskare och fågelskyddsområde. Vi använder även närliggande simhall, ishall, sporthall samt Olstorps friluftsområde. Samtidigt har vi täta kommunala bussförbindelser med Linköpings innerstad. Inom skolområdet finns stora lekytor, en amfiteater och en skejtramp, till glädje för kickboardåkare och skejtare. 

Vår verksamhet

Vi organiserar undervisningen i olika arbetslag med ämnessalar i de olika ämnena.

Skolan har ett väl utbyggt elevhälsoteam, som består av skolsköterska, skolpsykolog, kurator, SYV, logoped, specialpedagoger och flera speciallärare.

Uppehållsrummet och biblioteket är centrala platser där elever och personal umgås tillsammans. Vi har en skolvärd som bemannar vårt uppehållsrum och en  heltidsanställd fokusbibliotekarie i vårt bibliotek som används flitigt i undervisningen. 

Delaktighet är viktigt på en skola, och hos oss kan eleverna påverka sin skolgång genom engagemang i elevrådet, biblioteksrådet och därmed bidra med viktiga inslag.

Följ oss gärna på instagram. 

Postadress: Ljungsbro skola 7-9
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://lkpgred.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/norra-skolomradet/ljungsbro-skola-7-9/ https://lkpgred.linkoping.se/forskola-och-utbildning/grundskola/kommunala-grundskolor/norra-skolomradet/ljungsbro-skola-7-9/

Rektor 7-9
Jenny Lindvall
Tel: 013-20 55 83

Biträdande rektor 7-9
Beatrice Zechel
Tel: 013-29 49 16

Senast uppdaterad den 30 juni 2023