Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Om Ånestadsskolan

Ånestadsskolan är en f-9 skola som ligger naturskönt strax söder om Linköpings centrum med närhet till busshållplats in mot city och Berga centrum. Skolans elever kommer huvudsakligen från närområdet runt skolan. För elever i årskurs 7-9 är Ånestadsskolan hänvisningsskola för elever från Sturefors, Johannelund, Vidingsjö och Berga.

Ånestadsskolans röda tegelbyggnader omgiven av tallar som slänger långa skuggor på väggen

 

På Ånestadsskolan går cirka 570 elever. Personalen består av närmare 100 engagerade medarbetare – lärare, elevhälsopersonal, fritidspersonal, modersmålslärare, resurspedagoger och övriga. Tillsammans arbetar vi för att varje skoldag ska bli den bästa!

Eleven i centrum

Hos oss på Ånestadsskolan är eleven i centrum. Eleverna ska trivas och uppnå goda studieresultat!
Genom ett aktivt trygghetsarbete och ett ständigt utvecklingsarbete med elevens kunskapsutveckling i centrum lyckas vi med detta.

Nya lokaler

I augusti 2015 flyttade eleverna i årskurs 1-6 in i nya lokaler, ett hus som ligger vackert inbäddat i omgivande talldungar. Eleverna har en stor och spännande skolgård som inbjuder till lek och rörelse. Fritidshemmet är beläget i välutrustade lokaler. För eleverna i årskurs 4-6 finns möjlighet att ingå i skolans Öppet fritids. Öppet fritids håller till i de lokaler som 7-9 använder som uppehållsrum under dagtid. Det är en mycket populär verksamhet som vi erbjuder våra elever.

Väl anpassade lokaler

Skolans äldre elever i årskurs 7-9 har väl anpassade lokaler. Skolan har fullt utrustade klassrum för skolans alla ämnen. Under skoldagarna har eleverna möjlighet att besöka skolans uppehållsrum, Uppis, som är bemannat under hela dagen. Där erbjuds eleverna diverse aktiviteter som till exempel olika spel, lån av fotbollar eller läsa tidningar. Eleverna kan också handla sig fika i form av smörgås och festis.

Fokusbibliotek

På skolan finns ett fokusbibliotek som är bemannat av en utbildad och erfaren bibliotekarie. Skolans elever har möjlighet att ta del av bibliotekets 12 000 böcker. På fokusbibliotekets webbsidor finns en mängd länkar, hjälp och tips att få för ökat lärande.

Ånestadsskolan - en mötesplats

Ånestadsskolan erbjuder Öppen skola vilket innebär att skolan är öppen innan eller efter skoldagen några dagar i veckan för elever i årskurs 7-9. Eleverna har då möjlighet att delta i läxläsning, matematikundervisning, fotbollsträning, idrott för tjejer eller tjejgrupp. I samtliga aktiviteter ingår skolans personal eller personal från Berga fritidsgård. Vid ett par pass av läxläsning varje vecka samarbetar vi med Röda korset.

Lovskola

Under höstlov, sportlov och början av sommarlovet anordnas lovskola där skolans personal arbetar. På lovskolan kan eleverna förstärka sina kunskaper inom olika ämnesområden eller arbeta med pågående skolarbete. Vi erbjuder också simskola under loven med utbildad instruktör som arbetar på skolan. Under höstlov, sportlov och början av sommarlovet anordnas lovskola där skolans personal arbetar. På lovskolan kan eleverna förstärka sina kunskaper inom olika ämnesområden eller arbeta med pågående skolarbete. Vi erbjuder också simskola under loven med utbildad instruktör som arbetar på skolan.

Ånestadsskolan

Till e-postformulär för Ånestadsskolan

E-post: sodraskolomradet@linkoping.se

Telefon: 013-20 79 71

Besöksadress: Häggvägen 17A (se karta)

Postadress: Ånestadsskolan
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/anestadsskolan http://www.linkoping.se/anestadsskolan

Rektor: Henrik Sävmo
Telefon: 013-26 26 82

Rektor: Maria Asplund
Telefon: 013-26 26 82

Rektor biträdande: Johan Lindskog
Telefon: 013-207974

Rektor biträdande: Susanna Lindell
Telefon: 013-20 70 33

Rektor biträdande: Therese Lennartsson

Senast uppdaterad den 12 augusti 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: