Handbollsprofil Ånestad

På Ånestadsskolan erbjuder vi kommunens enda handbollsprofil. Syftet med profilen är att ge elever under årskurs 7-9 en möjlighet att kombinera kvalificerad träning med grundskolestudier. Idrott och lärande går hand i hand och kombinationen ger bra förutsättningar för goda studieresultat. Profilen förbereder eleverna för kommande gymnasiestudier med handbollsinriktning.

Det vinnande laget i Skol-SM i handboll 2017 från Ånestadsskolan

 

Upplägg

Upplägget för profilen är att individen är i fokus – skolarbete och idrottslig prestation ska samspela och fungera så bra som möjligt för eleven. Skolan är viktigast och förutom profildelen följer eleverna som går handbollsprofilen undervisningen precis som alla andra.

Syfte

Syftet med träningarna på skoltid är att komplettera och utöka träningarna med klubblaget. Träningar utgår från individen och fokus är att utveckla förmågor som ger resultat i handbollsspelet.

Hur ofta?

Eleverna vid handbollsprofilen har två handbollsträningar i veckan, totalt 150 min, under skoldagarna. Våra träningar sker i Linköpings sporthall och i Kungsbergshallen.

Tränarna

Träningarna leds av kvalificerade instruktörer med många års erfarenhet av både senior- och ungdomshandboll. Ansvarig instruktör: Pierre Karlén, aktiv tränare i RP.

Ansökan och antagning

Målgrupp för val till handbollsprofil är blivande år 7- elever med ett brinnande intresse för handboll.  Ansökan till handbollsprofilen sker på Linköpings kommuns hemsida. Under januari får vårdnadshavare information om skolvalet inför år 7 hemskickat. Valet sker via webbtjänsten ”Önskemål om skola” under senare delen av januari.

Då skolvalet är genomfört kommer Ånestadsskolan att bjuda in till uttagsträningar och provträningar

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 augusti 2018