Hoppa till huvudinnehåll

Äldredagen- Seniordagen

Den 9 oktober 2024 är det dags för årets stora dag för alla seniorer i Linköping med omnejd. Från och med i år heter det som tidigare varit Äldredagen istället Seniordagen. Nu pågår planeringsarbetet för fullt och vi ser fram emot en dag med ännu fler deltagande utställare än förra året. En dag fylld med föreläsare, musik och mingel. Välkommen!

Ett seniorpar står tillsammans med höstfärgade träd bakom sig. De ler mot kameran.
En dag för dig som är senior! Bild: Scandinav

Må väl till kropp och själ- som senior

Sedan 1993 har Äldredagen vänt sig till dig som är senior, med ett innehåll tänkt att inspirera och informera, med aktiviteter som får oss att må väl, både till kropp och själ. Programmet är fyllt av utställare, konserter och föreläsningar. Det är alltid fritt inträde, och ingen anmälan behövs.

Från och med 2024 heter dagen Seniordagen. Årets tema är enbart "Må väl till kropp och själ", där de två huvudföreläsningarna handlar om just det. 

Planering 

Planeringsgruppen för Seniordagen består av representanter från flera pensionärsföreningar, Hörselskadades förening, Äldreombudsmannen, Vård- och omsorgsförvaltningen och Kultur och fritid för äldre. 

Seniordagen genomförs på uppdrag av Vård- och äldreomsorgsnämnden, i samarbete med Kultur och fritid för äldre i Linköpings kommun, som samordnar dagen.

Är du en av årets utställare?

Du som har en verksamhet som vänder sig till våra seniorer är välkommen att göra en intresseanmälan till Kultur och fritid för äldre, se länk till e-postformulär längre ner på sidan. I juni skickas ett anmälningsformulär ut till de som lämnat intresse, samt till tidigare utställare. 

Varmt välkommen till Seniordagen onsdagen den 9 oktober 2024!

Konsert & Kongress stora entré, med piazzan framför. Närmast kameran blommande tagetes.

Vi ses på Konsert & Kongress

Senast uppdaterad den 4 juni 2024