Frivilliga uppdrag

Har du möjlighet att hjälpa ett barn, ungdom eller vuxen till en stabilare tillvaro och tryggare framtid? Då kan uppdragen kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem eller god man kanske vara något för dig?


Fundera ihop med oss!

Hur mycket tid tar ett uppdrag? Kan man ångra sig om det inte känns rätt? Får man någon utbildning och stöd? Utgår någon ersättning? 

Vi på Frivilligcentrum har god kännedom om de olika uppdragen och hur behovet ser ut just nu. Skicka ett mejl till oss så kan vi resonera vidare över mejl, telefon eller genom ett möte.

Var anmäler jag mitt intresse?

Innan du skickar in en intresseanmälan kan det vara bra att komma på någon av våra informationskvällar, läsa om uppdragen eller mejla oss på Frivilligcentrum för att reda ut frågetecken.

Länken för intresseanmälan hittar Du längst ner på sidan. Socialförvaltningen eller Överförmyndaren handlägger din ansökan, beroende på vilket uppdrag du sökt. De kontaktar dig så snart de har möjlighet. Om du inte får någon återkoppling inom 2-3 veckor är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.  

Vill du hjälpa oss med att marknadsföra lagreglerade frivilliga uppdrag?

Har du lust att lägg ut informationsmaterial på din arbetsplats? Eller har du kanske möjlighet att bjuda in oss till ditt nätverk eller arbetsplats? Vi kommer gärna ut och berättar om behovet och vad uppdragen som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem eller god man kan innebära i praktiken.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 3 september 2018