Hoppa till huvudinnehåll

7/9-27/10 Bengt Ralmé - mellanrum

Bengt Ralmé (f 1954) är en klassisk fotograf. Hans uttryck är grundat i den fotografiska historien. Street Photography, flanörfoto.

 

Trots Bengt Ralmés aktiva fotograferande i sin hemstad Linköping är han relativt okänd för publik och konstintresserade. Han är en iaktagare, inte en debattör.  Bengts fotografier är en tyst vittnesbörd om allt det som omger oss, skuggor, skräp, klotter, mänsklig handling i vardagen, knappt märkbara små nyanser, som är en del av vår vardag utan att pocka på uppmärksamhet.

Ofta då vi i vardagen är på väg till arbete, skola och så vidare ser vi saker i ögonvrån.  En fotograf, som Bengt ger tillbaka delar av detta till oss, i utställningsform. Det där tunna som flimrar förbi. Då vi lever, sådant vi anar, men inte finner tid att stanna upp inför. Det registrerar och fotograferar Bengt Ralme, för att nu ge tillbaka i denna utställning mellanrum.

Bengt är utbildad vid Lunds universitet, konstvetenskap 1984, inriktning fotokonst, samt på Nordens fotoskola 1988. Han har fått flertalet stipendier från Svenska Bildkonstnärers fond.  Bengt bodde och verkade i Köpenhamn 1989 -2001.

 

Senast uppdaterad den 25 september 2024