Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Trådlösa nätverk

Kommunens iPad ansluts till Eduroam eller LkVisitor. När du använder iPaden hemma ansluts den till något annat trådlöst nätverk. Nätverken väljs från inställningar-wifi.

Eduroam

En stor fördel med Eduroam är att det bara kräver en inloggning. Skapa en användare i Eduroam via adressen, https://itsupport.linkoping.se/form/eduroam, följ länken på den här sidan. Det görs från en av kommunens datorer eller på en iPad. Glöm inte bort ditt lösenord! Om du har flera enheter används samma lösenord på alla enheter. Du kan även logga in på Eduroam med din privata mobiltelefon. Eduroam fungerar inom kommuner, på flygplatser och många universitet runtom i världen.

LKvisitor

En iPad kan också anlutas till kommunens nätverk LkVisitor. I LKvisitor måste användaren logga in varje dag som internet används. Sätt på LKvisitor och öppna därefter "Safari" som är den webbläsare som finns på Ipaden. Om inte inloggningsrutorna dyker upp automatiskt så kan du prova med att surfa till en valfri sida utanför kommunens nät. Skriv in hela adressen (t ex www.dn.se) för att få upp inloggningsrutorna. I inloggningsrutorna använder du det användarnamn och lösenord som du använder för att logga in på kommunens datorer.

Senast uppdaterad den 14 november 2019