Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Stöd för dina studier

På Anders Ljungstedts gymnasium får du den hjälp du behöver för att klara av dina studier. Vi har ett engagerat team av specialpedagoger och speciallärare som stöttar och motiverar dig. Dina förutsättningar blir kartlagda och vi ser till att du får de verktyg som du behöver för att klara av dina studier. Det viktigaste du behöver göra är att försöka.

Elevhälsoteam

Det finns en stark stödverksamhet på Anders Ljungstedts gymnasium. Vi har ett duktigt elevhälsoteam där specialpedagoger och studie- och yrkesvägledare samarbetar med kuratorer, sjuksköterskor, mentorer, rektorer och dina lärare. De jobbar tillsammans för att se hela bilden av dina omständigheter och behov för att ge dig det bästa stödet möjligt i form av datorer med specialanpassade program, inlästa böcker, specialundervisning och mycket mer.

Lyssna på böcker

Som elev på Anders Ljungstedts gymnasium har du tillgång till Inläsningstjänst som ett stöd för dina studier, eller om du bara föredrar att lyssna på böcker. Det betyder att nästan alla dina läroböcker finns inlästa, och du kan lyssna på dem antingen på din dator eller direkt i din smartphone eller surfplatta. Alla böcker på Inläsningstjänst finns tillgängliga för de med någon form av läsnedsättning, men en hel del läromedel är tillgängliga för hela skolan! Inloggningsuppgifterna kan du få av din lärare eller i biblioteket.

På biblioteket kan du med läs- och skrivsvårigheter också få tillgång till Legimus. Det betyder att du utöver läromedel också får tillgång till tusentals skönlitterära talböcker som du också kan lyssna på med din dator eller genom appen Legimus till din smartphone eller surfplatta. 

Senast uppdaterad den 8 september 2020

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: