Hoppa till huvudinnehåll

Ditt gymnasieval

Tänk om du är en framtida entreprenör, ambulansjukvårdare, VD eller läkare?

Om tio år kommer ingen att fråga dig vad du hade för betyg när du gick ut nian. Kanske vill någon istället ha ditt svar på vad blodproverna visade, hur nya budgeten ser ut eller när din nya bok ska publiceras. Din gymnasietid ska vara 3 bra år. Ett gymnasieprogram som passar just dig och dessutom öppnar dörrarna för många framtidsmöjligheter. Ett jobb att trivas med, eller fortsatta studier här hemma eller kanske utomlands.

Hitta din väg på Birgittaskolan!

Öppet hus

Den 29 november klockan 18.00 - 20.00 har vi öppet hus. Du får då besöka skolan och träffa elever, personal och se våra lokaler. Du får infomation om våra program och har möjlighet att ställa frågor. 

Välkommen

 

Besökskväll

Den 19 januari klockan 17.00 kan du anmäla dig för att besöka Birgittaskolan. Du får då en rundtur på skolan samt information om programmet du är intresserad av söka. Du kommer även att ha möjlighet att ställa frågor.

(Skriv i anmälan vilket program du är intresserad av)

Om skolan - varför ska du välja Birgittaskolan?

Birgittaskolans gymnasium är en kommunal centralt belägen skola mitt i Linköping och en plats för möten mellan människor - möten som präglas av ömsesidig respekt och glädje. Birgittaskolan är en skola där Du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Skolan har välutbildad, engagerad och erfaren personal och tillsammans med dig hjälper vi dig att nå dina mål. Vår elevhälsa arbetar aktivt med att främja alla elevers mående och skapa en trygg läromiljö. Tillsammans skapar vi din framtid!

Våra program

Vi erbjuder Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård- och omsorgsprogrammet och Introduktionsprogram.

Idrottsutbildning - Träna på skoltid

På Birgittaskolan finns NIU -Nationell idrottsutbildning i samarbete med LHC, Landeryds golfklubb och Linköpings konståkningsförening.

Vi har också LIU - Lokal idrottsutbildning i samarbete med RP IF och LASS. Dessa utbildningar är för dig som vill utöva del av din sport under skoltid.

Till läsår 23/24 söker du dessa utildning på Linköpings idrottsgymnasium (åk 1)

 

Har du frågor gällande ditt gymnasieval?

Vid eventuella frågor om antagning till gymnasiet hänvisar vi till gymnasiestudera där du hittar all information gällande val till gymnasiet.

 

Klicka på bilden för att komma till Gymnasiestudera.se

Bild gymnasiestudera

Filmer

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du skicka e-post till oss på Birgittaskolan. Vi svarar så fort vi har möjlighet.

 

Birgittaskolan - en plats för möten mellan människor

Birgittaskolan är en skola där elever tar ansvar för sina studier, växer som individer och förbereds inför arbete och fortsatta studier i hela världen. Som elev är du delaktig och har inflytande över utbildningens innehåll, bland annat genom det nära samarbetet med våra engagerade lärare. Vårt mål är att du som elev alltid ska känna nyfikenhet, kreativitet och arbetsglädje.

Länkar till våra program och inriktningar

Klicka på bilden för att komma till valt program

Viktiga datum att komma ihåg:

29 November - Öppet hus

16 januari - 15 februari Ansökningsperiod

15 april  Preliminär antagning

15 april - 3 maj Omvalsperiod

1 juli Slutgiltigt antagningsbesked

3 augusti - 14 september Reservantagning

Senast uppdaterad den 16 februari 2023

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: