Hoppa till huvudinnehåll

Ebbepark

Ebbepark är en samlingsplats för Linköpings kunskapsföretag. Parken har en strategisk placering mitt emellan Linköping Science Park/Linköpings universitet och innerstaden. Östra Valla, där Ebbepark ligger, länkar ihop dessa båda områden.

Nu tar Linköpings kommun nästa steg för att ge både befintliga företag i parken och de som vill etablera sig här bästa möjliga förutsättningar för tillväxt. Ebbepark bygger ut och kommer fullt färdigt att ha en total verksamhetsyta på ca 50 000 m2! 

Unika tillväxtmöjligheter i perfekt läge

Parken har allt som expansiva framtidsföretag söker. Det geografiska läget är perfekt med sin närhet till landets tre storstadsområden. Här finns ett ledande universitet med spetsforskning, internationellt erkända Linköping Science Park och en tradition av högteknologisk industri. 

Allt för framtidens spetsföretag

Den dynamiska tillväxtmiljö som nu byggs kommer att generera nya, gränsöverskridande och innovativa samarbetsformer. Här får företagen möjlighet att utveckla och testa sina produkter i full skala i en anda av ”levande laboratorium”. Det kommer att ske i daglig samverkan mellan parkens företag och kollegorna i Mjärdevi samt tillsammans med forskare och studenter från universitetet i de test- och expomiljöer som kommer att finnas. 

Hållbarhet genomsyrar allt

Under förarbetet har hållbarhet stått i fokus. Och hållbarhet är ju så mycket mer än ekologi. När parken utvecklas tar vi höjd även för ekonomisk och kunskapsmässig hållbarhet genom att skapa en miljö som är långsiktigt uthållig även inom dessa områden.

Senast uppdaterad den 29 maj 2020