Hoppa till huvudinnehåll

Jens

Jens Hoffstedt Andersson är kontaktperson och har uppdrag i tre olika kommuner i Östergötland. För Jens var valet att bli kontaktperson naturligt eftersom han arbetat med människor hela sitt arbetsliv.

Frivilligcentrum - artikelbild

 

Har haft uppdrag som kontaktperson sen 2009

Jens fick sitt första uppdrag som kontaktperson 2009 via Katrineholms kommun. Då arbetade han som personlig assistent och kom i kontakt med kontaktmannaskapet genom jobbet. För Jens var valet att bli kontaktperson naturligt, eftersom han arbetat med människor på olika sätt i hela sitt liv, bland annat som Undersköterska inom äldreomsorgen, LSS och psykiatrin. Efter att Jens börjat sitt första uppdrag fick han fler, och 2015 valde han för att gå ner i tjänst som personlig assistent och arbeta mer som kontaktperson – i dagsläget är det hans heltidssysselsättning.

Varierad vardag fylld med givande möten

Jens beskriver sin vardag som fartfylld och omväxlande. Han åker mycket bil för att nå sina kontaktpersoner och kan själv styra över sitt schema – det är en frihet han uppskattar mycket. Men det bästa med att vara kontaktperson är alla givande möten med olika typer av människor.

- Jag tycker det är härligt att alla människor är så olika, och att jag kan få finnas där och stötta i olika situationer i personers liv.

Jens uppdrag har en stor bredd, han har kontaktpersoner i åldrar mellan åtta och sextio år. Insatserna kan också skilja sig, ibland kan det handla om att stötta en person socialt och att gå på promenad eller andra aktiviteter. I andra fall kan det handla om att stötta en person i ett aktivt missbruk.

- Jag tycker att det kan vara både tungt och svårt att stötta en person med svåra problem, man blir väldigt involverad i personens liv, men det känns samtidigt oerhört fint att finnas där för personen i en svår tid i livet

Alla kan bidra

Jens råder alla som funderar på att bli kontaktperson att våga prova, alla kan bidra med något värdefullt för en annan människa.

Frivilligcentrum

Till e-postformulär för Frivilligcentrum

E-post: [email protected]

Telefon: 013-262547, 013-206895

Besöksadress: Hertig Karlsgatan 4 (se karta)

Besöksadress : Hertig Karlsgatan 4

Postadress: Social- och omsorgsförvaltningen
Frivilligcentrum
Box 356
581 03 Linköping

Senast uppdaterad den 22 februari 2023

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: