Skräpplockardagar - Vi håller rent 2020

Skräpplockardagarna är en nationell manifestation mot nedskräpning som arrangeras av stiftelsen Håll Sverige Rent. Linköpings kommun är sedan flera år med i kampanjen och jobbar aktivt för att påverka attityder och beteenden mot nedskräpning i vår stad.

Logga till Skräp plockar dagarna

 

Skräpplockardagarna

Under 2019 anmälde sig  117 grupper och 10 698 barn till Skräpplockardagarna eller Håll det Rent som det då kallades!

 

  • Projektet byter namn från Vi Håller Rent till Skräpplockardagarna, men innehållet förblir detsamma.
  • På Håll Sverige Rents webb finns ett vidareutvecklat pedagogiska material, se Skräplabbet. Materialet kommer att kunna laddas hem här från mitten av februari.
  • Påsar kommer inte längre skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar. Från beställning till leverans tar det cirka 10 dagar.

Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis. Under februari kommer ni också att hitta tävlingar på Håll Sverige Rents hemsida för alla årets deltagare.

För föreningar med vuxna och näringsliv är ni också välkomna att delta, skillnaden är då att ni beställer påsar via Håll Sverige Rents webbshop och betalar själva för att delta.

Förskolor och skolor inbjuds att delta i Skräpplockardagarna. Alla kan hjälpas åt att hålla Linköping rent och fint och alla insatser är värdefulla. Ta chansen att påverka din stad och hjälp till att förändra attityder och beteenden.

Tack för att ni hjälper till att hålla Linköping rent!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 4 februari 2020