Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Kulturombud

I Linköpings kommun finns ett kulturombudsnätverk där varje förskola och skola uppmuntras att utse ett eller flera kulturombud.

Kulturombudens roll är att bevaka och stärka kulturens roll i skolan och förskolan genom att ta del av och förmedla information om aktuellt kulturutbud till sina kollegor. Som kulturombud blir du varje termin inbjuden till träffar där vi gör studiebesök, får information om nyheter och träffar kollegor från andra förskolor och skolor.

Boka föreställningar

Under våren 2021 planerar vi att spela Corona-anpassat. Detta märks genom våra fantastiska gruppers engagmang på att hitta lösningar. Ibland erbjuds föreställning utomhus men för det mesta inomhus med bra avstånd. Efter erfarenheter från höstens spelningar ber vi er att tänka efter innan ni bokar så ni verkligen har möjlighet att ta emot er teatergrupp. Tänk också på att skolorna inte lyder under restriktionerna för publika arrangemang. Ta därför reda på hur er skola vill tänka säkerhet med sig och med sin teaterpublik innan ni bokar på.

Som kulturombud kan du boka uppsökande teater, musik- och dansföreställningar som kommer ut och spelar på din förskola eller skola. Aktuellt utbud hittar du i Kulturombudskatalogen här nedanför.
Det finns även möjlighet att besöka föreställningar som visas på scener i Linköping. Det utbudet, samt fler föreställningar för äldre elever presenteras i Kulturkatalogen som utkommer varje termin

Önskemål om barnteater till förskolor/skolor inför vårterminen 2021 lämnas senast 15 februari 2021 genom att fylla i länken nedan. Observera att anmälan till en föreställning inte är garanti för att få den spelad,men har ni bokat och får föreställningen tilldelad ska ni kunna ta emot gruppen.

 

Aktuella föreställningar hittar du i Kulturombudskatalogen här nedanför.

Kulturombudskort

Som kulturombud kan du hämta ut ett kulturombudskort som ger dig tillgång till en mängd erbjudanden hos kulturaktörer i Linköping. I dokumentet nedan presenteras de erbjudanden som gäller för läsåret 2020/2021.

Senast uppdaterad den 1 december 2020