Hoppa till huvudinnehåll

Skolbibliotekets databaser

Klicka på länkarna för att söka i skolbibliotekets databaser

Kvinna som arbetar framför sin dator.

 

NE - Nationalencyklopedin

Nationalencyklopedin (NE) är ett uppslagsverk där alla artiklar skrivs av ämnesexperter. Börja alltid med NE när du ska söka fakta om ett nytt ämne. För att komma åt NE hemifrån behöver du logga in via Google med ditt elevkonto.

Artikelsök

I ArtikelSök hittar du referenser till artiklar ur 1.300 dagstidningar och tidskrifter. En del av artiklarna finns i fulltext. Du kan söka i Artikelsök med hjälp av ämnesord som beskriver artiklarnas centrala innehåll. ArtikelSök är bara tillgängligt via skolans nätverk.

Retriever - Mediearkivet

Mediearkivet är ett fulltextarkiv som innehåller artiklar från ett stort antal dagstidningar, tidskrifter och branschtidningar, men även teve- och radioprogram. Här kan du göra avancerade sökningar och ladda ner artiklar som du vill spara. Mediearkivet når du med lösenord som du får i biblioteket.

Alex författarlexikon

Alex författarlexikon är en databas med fakta om mer än 6.000 svenska och internationella författare, genrer och litterära priser. Du kommer åt Alex via skolans nätverk.

Landguiden

Skolbiblioteket har abonnemang på Utrikespolitiska institutets databas Landguiden. Hör av dig till biblioteket eller din lärare för att få tillgång till inloggningslänken.

Instruktionsfilmer

Skolbibliotekets egna instruktionsfilmer till databaserna ovan.

Senast uppdaterad den 26 april 2024