Hoppa till huvudinnehåll

Studiebesök och skolprogram - Bästa världen

Bästa världen är ett utbildningsprogram inom hållbarhet som varje år vänder sig till tusentals elever runt om i Linköpings kommun. Samtliga skolor i kommunen erbjuds att anmäla elever i årskurs 2, 5 och 8. Syftet är att eleverna ska lära sig hur allt hänger ihop, från det lokala till det globala, och se vad de själva kan göra för att bidra till en mer hållbar värld.

Bästa världen är ett samarbete mellan Linköpings kommun, Tekniska verken, Kolmårdens djurpark, Lejonfastigheter och Bixia. Varje årskurs arbetar kring ett bestämt tema där upplägget ger eleverna möjlighet att lära på ett lustfyllt och engagerande sätt. Eleverna lär sig först om det lokala perspektivet i Linköping, besöker sedan Kolmårdens djurpark under en utbildningsdag med fokus på det globala och fortsätter sedan arbetet utifrån vad de själva kan göra för att bidra till en mer hållbar värld.

  • Årskurs 2 har tema vatten.
  • Årskurs 5 har tema avfall.
  • Årskurs 8 har tema energi.

På Tekniska verkens hemsida kan du läsa mer om Bästa världen, ta del av övningar och inspiration och läsa på om upplägget för de olika årskurserna.

Anmälan

Bästa världen för årskurs 2 och 5 ligger under vårterminen i april-maj. För årskurs 8 ligger Bästa världen under höstterminen i september-oktober. Anmälningslänk skickas i god tid innan till rektor på skolan.

Senast uppdaterad den 19 september 2022