Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktning beteendevetenskap

Från och med läsåret 24/25 erbjuder vi inte denna utbildning för dig som ska börja i årskurs 1.

 

Är du en framtida socionom, psykolog eller författare?


Du, människan och samhället. På Birgittaskolan finns samhällsvetenskapsprogrammet för dig som är intresserad av samhällsfrågor, människors utveckling och samspel. Vill du ha kunskap om kommunikation, lärande och ledarskap? Då är samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val.

En bred allmänbildande utbildning

Hos oss på Birgittaskolan kan du läsa samhällsvetenskapsprogrammet som är ett högskoleförberedande program.

Programmet passar dig som vill ha en bred allmänbildande utbildning, och som är intresserad av att veta hur vårt samhälle är uppbyggt eller hur människan fungerar. Samtidigt får du behörighet till de flesta programmen på högskola eller universitet.

På inriktningen beteendevetenskap studerar du människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du fördjupar din förståelse av människors agerande, både som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

Du får även kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap och utvecklar din förmåga att tillämpa de metoder som används inom samhällsvetenskapen.

APS

På samhällsvetenskapsprogrammet ingår två veckor arbetsplatsstudier då du får möjlighet att på nära håll bekanta dig med ditt drömyrke.

Plugga vidare

Som samhällsvetare kan du plugga vidare till exempelvis:

  • Journalist
  • Lärare
  • Psykolog
  • Polis
  • Jurist

 

Senast uppdaterad den 17 mars 2022