Hoppa till huvudinnehåll

Våld i nära relationer – vi ger dig stöd

Våld i nära relationer riktar sig till dig över 18 år som blivit utsatt för våld eller utsatt någon annan för våld i en nära relation. Vi ger även stöd till barn och unga som har sett våld mellan sina föräldrar eller vårdnadshavare. Du kan vara anonym i kontakten med oss.

Stöd från oss är kostar inte något och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Om du är yngre än 18 år och blivit utsatt eller utsätter någon annan för våld hjälper vi dig att förmedla kontakt.

Stöd till vuxna som blivit utsatta för våld 

Våld i nära relation finns för dig över 18 år som har levt eller lever med en partner som skrämmer, hotar eller slår dig. Hos oss får du snabbt tid för information och enskilda samtal. Vi har också samtalsgrupper där du får träffa andra personer som varit med om liknande händelser som du.

Mansmottagningen – för män som utövat eller blivit utsatt för våld av en partner

Mansmottagningen mot våld i nära relationer finns för dig som är man över 18 år och använder eller har använt våld mot din partner eller själv blivit utsatt för våld. Vi erbjuder dig stöd för att du ska få en möjlighet att upphöra med våldet eller få stöd som utsatt. Hos oss får du snabbt tid för information och enskilda samtal. Vi har också samtalsgrupper där du får träffa andra män i liknande situation.

Stöd till barn och unga som sett våld mellan sina föräldrar/vårdnadshavare

Du som är barn eller ungdom och har sett våld mellan dina föräldrar/vårdnadshavare kan kontakta oss. Här får du möjlighet att i en trygg miljö berätta om vad du varit med om. Du får hjälp att bearbeta dina upplevelser och vi hjälper dig att förstå dina egna reaktioner, känslor och tankar. Du får också veta att du inte är ensam om att leva i en familj där det förekommer våld.

Att berätta är en viktig del för att du ska må och fungera så bra som möjligt. Hos oss kan du ha enskilda samtal där vi har olika aktiviteter, fikar och diskuterar.

Våld i nära relationer

Utöver vår telefontid kan du ringa till oss dygnet runt och tala in på telefonsvararen hur du vill att vi ska kontakta dig. Vi lyssnar av telefonsvararen dagtid på vardagar.

Du har möjlighet att vara anonym. 

Till e-postformulär för Våld i nära relationer

E-post: [email protected]

Telefon: 013- 20 52 10
Telefontid: Tisdag 8.15-9.00

Besöksadress: Ågatan 31 (se karta)

Besöksadress : Ågatan 31

Postadress:
Linköpings kommun
Leanlink, Råd & Stöd
Våld i nära relationer
581 81 LINKÖPING

Webbadress: https://www.linkoping.se/vnr https://www.linkoping.se/vnr

Övrigt:
Gruppledare nås på telefon: 013-20 72 12

Ansvarig chef:
Christina Eklöf
Telefon: 013-26 31 11

Senast uppdaterad den 22 december 2021