Lediga tomter

Om du vill få erbjudanden om kommunala tomter för byggande av eget boende, anmäler du dig till vår Tomtförmedling.
Det är klokt att anmäla sig till Tomtförmedlingen innan akut behov uppstår. Det blir då lättare att planera sitt boende och man får fler projekt att välja emellan.

Kvinna med husdrömmar

 

Anmälan skickar du lättast in till oss genom formuläret som du kommer åt genom länken nedan, du får sedan en bekräftelse på din e-postadress med information om hur du går tillväga för att betala anmälningsavgiften som ligger på 300 kr och betalas årligen i januari månad. Ditt ködatum blir den dagen då anmälningsavgiften kom in till Kontakt Linköping.

 

När det tillkommer lediga tomter i nya områden får alla som är anmälda på tomtförmedlingen ett utskick om detta genom e-post. 

Om du är intresserad av tomt i det aktuella området som finns i tomtutskicket rangordnar du den eller de tomter du vill helst köpa och skickar intresseanmälan per e-post till oss, senast det datum som vi informerar om i det aktuella tomtutskicket.
Vi sorterar alla intresseanmälningar efter anmälningsdatum och tomterna fördelas efter anmälningsdatum.
Du får en b
ekräftelse på att vi har mottagit din intresseanmälan. 

Är du intresserad av industritomter, mark eller lokaler för ditt företag?
Läs mer under Mark och
lokaler.

 

Vanliga frågor

Vilka är de vanligaste frågorna som ställs till Tomtförmedlingen? Nedan har vi samlat fem av de vanligaste frågor som kan kanske vara nytta för dig att veta

Det beror på vilka krav du har och vilka områden du vill bo i. Ju närmare stan du kommer desto längre tid får du vänta. Om du söker tomt ca 1 mil från stan är det genast lättare att hitta en tomt åt dig. Idag finns det lediga tomter i Brokind och , Nykil samt Västerlösa. Vi har inga tomter centralt i Linköping.

I Nya tomtområden fördelas tomterna genom kötid.
Det är anmälningsdatumet som styr fördelningen.
Anmälningsdatumet räknas från den dagen du betalar in anmälningsavgiften till Tomtförmedlingen.
Tomter som blir över lägger vi ut under aktuellt område som "Till salu"
Du måste anmäla dig till Tomtförmedlingen och betala in anmälningsavgiften som är 300:- på följande plusgirokonto 37 42 12-9.
Du kan också skicka e-post till oss och visa ditt intresse för tomterna som är "Till salu"

Tomter för småhusbebyggelse inom centrala Linköping kommer inte att komma. Idag är det områden som Brokind, Ullstämma, Harvestad, Sturefors, Mapelösa, Nykil och Vikingstad, Vallastaden och i framtiden prel. Djurgården som är aktuella för småhusbebyggelse.

Ja, det är datumet då du betalade anmälningsavgiften som är ditt ködatum. Du får olika placeringar på olika områden du visar intresse för. Attraktiva områden kräver längre ködatum. Eftersom det är mycket luft i kundregistret så säger inte din köplats något om hur stora chanser du har för att bli erbjuden tomt i nya tomtområden. När vi går ut med ett nytt tomtområde och när vi fått in alla intresseanmälningar för just det specifika området. Det är då vi kan se vilken placering du hamnar på i det aktuella området.

Nej, du förlorar inte din plats i kundregistret om du tackar nej till en tomt. Du behåller ditt anmälningsdatum och kan tacka nej hur många gånger som helst

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 18 mars 2019