Hoppa till huvudinnehåll

Linvux Linköpings vuxenutbildning

Linvux Linköpings vuxenutbildning är före detta Birgittaskolans vuxenutbildning och är en av Linköpings kommunala vuxenutbildningar. Hos oss kan du studera svenska för invandrare och kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Vi har kurspaket inom vård och omsorg om du vill utbilda dig till undersköterska eller vårdbiträde. Vi har tre kurspaket som ger dig en högskoleförberedande examen. På Linvux bedrivs också Yrkeshögskola - Vårdadministratör.

Att studera på Linvux

På Linvux vuxenutbildning studerar vuxna som vill stärka sin position i arbetslivet. Vuxna som vill skaffa sig behörighet till vidare studier. Vuxna som vill lära sig svenska eller vuxna som vill öka sina kunskaper inom ett ämne.

Skolan sätter dina behov och förutsättningar i centrum för att du ska kunna uppnå dina individuella mål med dina studier. Du kan läsa på distans eller med undervisning i klassrummet.

Som elev vill vi att du ska ha möjlighet att påverka dina studier. Om du har åsikter på din studiemiljö eller undervisning kan du ta kontakt med din rektor, kurator eller studie- och yrkesvägledare.

Alla elever och all personal på Linköpings kommunala skolor har möjlighet att få tillgång till det trådlösa nätverket Eduroam. För att skaffa ett konto till Eduroam, klicka på länken nedan logga in med ditt elevkonto. Tryck sedan på knappen "Nytt lösenord" för att visa ditt användarnamn och lösenord till eduroam. Du kan inte välja vilket lösenord du har, utan får ett automatiskt genererat.

Ditt Eduroam-konto kan du använda över hela värden på flera flygplatser, sjukhus, skolor och vissa offentliga platser.

Itslearning

Skolan använder sig av skolplattformen itslearning som finns både på webben och som app i mobilen. Du kan logga in med bankID eller med inloggningsuppgifter som du får när du börjar dina studier.

Stöd i dina studier

Det viktigaste stödet på Linvux vuxenutbildning är dina kunniga lärare. De finns där för att leda och stimulera ditt lärande och ge dig de verktyg du behöver för att klara dina studier. Prata med din lärare om dina studier. Skolan använder sig av digitala komplement för att underlätta i dina studier. Skolan erbjuder orienteringskurser för dig som behöver extra stöd när du läser en kurs.

Skolan har studie-och yrkesvägledare som kan hjälpa dig att planera dina studier och vägleda dig för framtiden. På skolan finns också en kurator för dig som behöver råd, stöd eller hjälp.

Skolan har ett bibliotek med ett utbud av läromedel att låna eller läsa på plats. På skolan finns ett lärotek som är öppet varje vardag där du kan få studiestöd från lärare. Läroteket är också öppet för dig som vill bedriva självstudier.

Beställning av betyg

Behöver du betyg efter avslutad kurs/utbildning eller prövning på Linvux kan beställa dem genom att ta kontakt med vår funktionsbrevlåda. Betygen kommer att skickas hem via posten till din folkbokföringsaddress. 

Linvux vuxenutbildning

Till e-postformulär för Linvux vuxenutbildning

E-post: [email protected]

Telefon: Helen Palmqvist 013-20 77 27

Besöksadress: S:t Larsgatan 46 (se karta)

Besöksadress : S:t Larsgatan 46

Postadress: Linköpings kommun
Linvux Linköpings vuxenutbildning
Klostergatan 49
581 81 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/linvux https://www.linkoping.se/linvux

Rektor: Karin Fagéus
Telefon: 013-26 31 80

Linvux SFI- utbildning i svenska för invandrare

Undervisningen bedrivs på Teknikringen 2.

Till e-postformulär för Linvux SFI- utbildning i svenska för invandrare

E-post: [email protected]

Telefon: Marie Hjärtström 013-20 77 22

Besöksadress: Teknikringen 2 (se karta)

Besöksadress : Teknikringen 2

Postadress: Linköpings kommun
Linvux Linköpings vuxenutbildning
Teknikringen 2
583 30 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/linvux https://www.linkoping.se/linvux

Rektorer

Anna Falkström Olsson: 013 - 20 77 26

Vesna Pavlovic: 013 - 26 24 54

Senast uppdaterad den 4 augusti 2023