Hoppa till huvudinnehåll

Härnegatan 75

Gruppbostaden Härnegatan 75 har fem platser och ligger i Ljungsbro, ca 16 km från Linköpings stadskärna och drivs av Leanlink.

Härnegatan

 

Målgrupp

Personer med kognitiv funktionsnedsättning, autism och åldersrelaterade sjukdomar. Personer med behov av stöd på grundläggande nivå, och även behov av närvarande personal i alla livsområden och sammanhang. Rörelsehinder och begränsad kommunikationsförmåga, är vanligt förekommande.

Vardag

Hos oss bor du i egen lägenhet med kök och badrum. I anslutning till lägenheterna ligger en så kallad baslägenhet där vi, personalen, finns. Alla måltider lagas i det gemensamma köket, utifrån dina önskemål och behov. Du kan välja att äta i baslägenheten, eller enskilt i din lägenhet.

I den närliggande dagliga verksamheten Stjärnan, som tillhör gruppbostaden, sker aktiviteter såsom bakning, skapande och lek/spel. Andra aktiviteter kan exempelvis vara bad i Ljungsbro simhall, besök på Händelseriket, rullstolsdans, promenader i området och/eller träning i vardagssysslor. Majoriteten av dagarna och aktiviteterna är utformade för dig som behöver lugnt tempo och begränsade sinnesintryck för att må bra.  

Arbetssätt och personal

Vi arbetar för delaktighet i vardagen och försöker planera verksamheten i samråd med dig och personer som är viktiga för dig. Vi försöker arbeta efter de pedagogiska metoder som du mår väl av, exempelvis alternativa former av kommunikation och tecken som stöd (TSS).

I personalen har vi blandad kompetens. Det finns både stödpedagoger med högskole- eller universitetsutbildning och stödassistenter. Även undersköterskor och personal med barn- och fritidsutbildning jobbar hos oss.

Boendet har vaken natt.

Boendets omgivning

Gruppbostaden har stor baksida med gräsyta och möjlighet till sittplatser, och ligger nära skog, natur och Göta kanal.

Härnegatan 75

Telefon: 013 - 20 69 05

Besöksadress: Härnegatan 75 (se karta)

Besöksadress : Härnegatan 75

Postadress: 58181 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/dagboharnegatan http://www.linkoping.se/dagboharnegatan

Johanna Waldau

Verksamhetschef LSS Funktionsstöd

Till e-postformulär för Johanna Waldau

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 79 04

Senast uppdaterad den 29 november 2022

Chatta
Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen till Linköpings kommuns chatt. Chatten är öppen vardagar kl 8-16.

Vi som svarar är samhällsvägledare på Kontakt Linköping. Om du lämnar personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: