Hoppa till huvudinnehåll

Fritid och aktiviteter

För dig som har en funktionsnedsättning finns det många olika saker att göra på kvällar, helger och semester. Det finns olika kurser, idrottsgrupper, möjlighet att åka på resor och utflykter och öppna verksamheter som du kan gå till efter skola eller din sysselsättning.

Vissa aktiviteter är öppna för alla åldrar och andra är riktade till vuxna, barn eller tonåringar. Det finns även aktiviteter dagtid som du kan läsa om längst ned på sidan.

Du behöver inte ha något beslut för att delta eller besöka verksamheterna som finns beskrivna. För vissa aktiviteter kan du behöva anmäla dig, läs mer om vad som erbjuds och hur man deltar.

LSS Fritiden

LSS Funktionsstöd är den kommunala utföraren och erbjuder olika fritidsaktiviter. Läs mer här:

Aktiviteter dagtid

Händelseriket  sinnenas gym

Händelseriket finns för dig med någon funktionssättning som vill uppleva en annorlunda miljö med dina sinnen. På Händelseriket har du möjlighet att vara med om något extra i din vardag. Du kan uppleva olika rum med din hörsel, syn, känsel, lukt, led- och muskelsinne.

Re-Aktiva – rehabilitering för att klara din vardag bättre

Re-Aktiva erbjuder rehabilitering till dig, som efter en skada eller sjukdom har fysisk, neurologisk eller kognitiv funktionsnedsättning. Hos oss kan du få gemenskap och träna för att klara din vardag bättre. Vi finns för dig som är mellan 18 och 65 år och som inte har arbete eller sysselsättning.

FMT Musikterapicenter

FMT Musikterapicenter erbjuder dig som har en mycket omfattande funktionsnedsättning kostnadsfri musikterapi upp till tre terminer. 

Stödföreningar

Det finns flera stödföreningar med verksamhet för funktionshindrade. Du hittar kontaktuppgifter till föreningarna i kommunens föreningsregister.

Senast uppdaterad den 19 december 2022