Hoppa till huvudinnehåll

Tröskaregatan 87

Gruppbostad Tröskaregatan 87 har fem platser och är belägen i Lambohov, ca 6 km från Linköpings stadskärna och drivs av Leanlink.

 

Målgrupp

Personer med intellektuell funktionsnedsättning 

Ålder på brukargruppen: 24-40 år

Vardag

Hos oss bor du i egen lägenhet med kök och badrum, och har tillgång till egen uteplats med litet trädgårdsland. I anslutning till lägenheterna ligger en så kallad baslägenhet med gemensamt kök och vardagsrum där vi, personalen, finns. Här finns också tillgång till wifi. 

Vi lagar frukost individuellt med dig, men alla middagar -  och luncherna på helgerna -  lagar vi tillsammans. Vid alla måltider väljer du själv om du vill äta i det gemensamma köket eller i din lägenhet.

Varje måndag har vi möte, där vi samtalar om diverse saker i boendet. Du har även möjligheten att själv ge förslag på fritidsaktiviteter, som vi sedan planerar tillsammans. Aktiviteterna styrs utifrån de behov och önskemål du och de andra brukarna har. I baslägenheten kan du t ex spela spel, pyssla och måla. Varje helg försöker vi göra minst en aktivitet tillsammans. Att göra restaurangbesök, gå på bio eller gå på stan, bada, spela fotboll, gå på loppis eller åka till biblioteket är exempel på populära aktiviteter. Vi har också tillgång till minibuss. 

I veckorna har du en individuell aktivitetsdag enskilt med personal. Då hittar vi på roliga saker, alternativt uträttar ärenden eller annat som behöver göras. Detta utformas efter dina behov och önskemål. 

Arbetssätt och personal

Vi arbetar efter pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Vi använder oss mycket av sociala berättelser, tecken som stöd (TSS), tidshjälpmedel och scheman för att göra vardagen mer strukturerad för dig. 

Vi har regelbunden handledning i pedagogiskt arbetssätt och lågaffektivt bemötande. Boendet är bemannat dygnet runt och har sovande jour. 

Boendets omgivning

Gruppbostaden har två gemensamma altaner omgivna av en stor trädgård. Här har vi pallkragar för odling av diverse kryddor, grönsaker och bär. 

I närområdet finns bl a livsmedelsbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkare, frisör, pizzerior och bibliotek. Vi har nära till skog och natur, såväl som fotbollsplaner, basketplan och motionsspår. En halvtimmes promenad från gruppbostaden ligger Valla gård och friluftsområde. Det är även gångavstånd till lokaltrafik med tre busslinjer, som regelbundet går till city och Gamla Linköping.

 

Tröskaregatan 87

Telefon: 013 - 20 60 97

Besöksadress: Tröskaregatan 87 (se karta)

Besöksadress : Tröskaregatan 87

Postadress: Leanlink LSS Funktionsstöd 58181 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/gruppbotroskaregatan https://www.linkoping.se/gruppbotroskaregatan

Malin Andersson

Verksamhetschef LSS Funktionsstöd

Till e-postformulär för Malin Andersson

E-post: [email protected]

Telefon: 013 - 20 88 76

Senast uppdaterad den 29 november 2022

Chatta med oss!
Chatta med oss!. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Välkommen att chatta med en samhällsvägledare hos Linköpings kommun. Chatten är öppen vardagar kl 7.30-17.00.

Lämnar du personuppgifter till oss behandlar vi dem såhär: