Hoppa till huvudinnehåll

Lärlingsutbildning med inriktning mot kock

Är du kreativ och vill arbeta med matlagning då erbjuder vi dig en yrkesutbildning i lärlingsform med inriktning mot kock eller storkök.

Man får möjlighet att lära sig yrkesmässig tillagning av både kalla och varma rätter, råvaruhantering, metoder och livsmedelshygien. Utbildningen sker till största delen ute på ett företag som skolan tillhandahåller. 

På utbildningen mot Kock får man lära sig att arbeta professionellt med tillagning av såväl svenska som internationella delikatesser och maträtter för både restaurang, personalmatsalar med mera. Utbildningen inom kock tar 40 veckor.

Efter utbildningen mot Storkök kan man arbeta i till exempel skolbespisningar, äldreboenden, mottagningskök och förskolor. Här tillreder man i regel fler antal portioner som delvis är förberedda. Arbetstider är företrädesvis dagtid. Utbildningen inom storkök tar 20 veckor.

Behörighet och förkunskaper

  • För att bli antagen till restaurangutbildning behöver man ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk motsvarande grundskolans årskurs 9.
  • Observera att skolan endast erbjuder en lärlingsplats.

Utrustning och kostnader

Du som studerande bekostar själv kockkläder, skyddsskor samt kurslitteratur och annan utrustning.

Kurser

Kock - 900 poäng

Ämne

Nivå

Poäng

Livsmedels- och näringskunskap

1

100

Matlagning

1

100

Matlagning

2

100

Matlagning

3

200

Matlagning

4

200

Måltid och branschkunskap

1

200

Komvuxarbetet erbjuds som fristående kurs.


Storkök 500 poäng

Ämne

Nivå

Poäng

Livsmedelshygien

1

100

Matlagning

1

100

Matlagning

2

100

Matlagning

3

200

Komvuxarbetet erbjuds som fristående kurs.

Kontakt

Senast uppdaterad den 30 april 2025