Hoppa till huvudinnehåll

Golvläggare

Drömmer du om att få arbeta med ett riktigt hantverksyrke där du får arbeta med händerna, då är det här utbildningen du letat efter.

Som golvläggare arbetar du som regel inomhus. Arbetet som golvläggare är ofta självständigt och innebär ofta mycket direktkontakt med kunder, som vill ha råd om till exempel material och färgval. Man bör därför ha lätt för att umgås med folk och även ha känsla för färg och form

Inom golvläggning kommer du att arbeta mycket med ytbeläggningar på golv, såsom olika sorters plastmattor, laminatgolv, trägolv med mera. Vanligt är även golvbeläggning i badrum, både på golv och väggar. Som golvläggare får du även lära dig förarbete som exempelvis slipning och spackling vilket är grunden för ett gott resultat.

En del golvläggare specialiserar sig på vissa typer av jobb som till exempel på golv och väggar i våtrum och badrum. Här ställs det extra krav på skicklighet eftersom skarvarna svetsas ihop och måste bli helt täta.

Att vara golvläggare innebär att det ställs vissa krav på god fysik och en god hälsa eftersom arbetet ibland kan vara tungt. Det kan även vara en fördel att ha körkort.

Förslag på kursinnehåll

I tabellen nedan finns ett urval av kurser som kan komma att erbjudas under utbildningen. Kursinnehållet kan komma att revideras beroende på dina förkunskaper och önskemål. Du planerar i samråd med din lärare hur din utbildning ska utformas så att den passar för just dina framtidsplaner. Studierna är på heltid under ca ett år.

Kursnamn Kurskod Poäng
Golvläggning 1 GOLGOL01 100
Golvläggning 2 - våtrum GOLGOL02 100
Golvläggning 3 - trä och laminat GOLGOL03 200
Husbyggnad 1 HUSHUS01 100
Husbyggnad 2 HUSHUS02 200
Husbyggnad 3 HUSHUS03 200
Husbyggnadsprocessen HUSHUB0 200
Specialyrken 1 HUBSPC01S 100
Specialyrken 2 HUBSPC02S 200
Specialyrken 3 HUBSPC03S 200

Terminstider

Kursstart för höstterminen 2024 är: 2024-08-12

Kursen startar under förutsättning att det finns tillräckligt med sökande

Kontakt

Senast uppdaterad den 12 april 2024