Hoppa till huvudinnehåll

Beställ examen eller slutbetyg från kommunal vuxenutbildning

Har du läst klart gymnasiet på Komvux i Linköping? Tänk på att du själv måste begära att få ditt examensbevis eller slutbetyg utfärdat. Så här gör du en beställning:

Kontrollera noga att vi har fått tillgång till alla betyg som du fått från andra skolor och kommuner och som ska vara med i din examen eller ditt slutbetyg. Har du inte kompletterat med betyg måste du göra det innan vi kan gå vidare med din beställning.

Gör din beställning i god tid innan du behöver betyget. Vi behöver minst 3 veckor (15 arbetsdagar) för att utfärda din examen/slutbetyg från det att vi fått in din beställning.

OBS! Viktigt: För dig som söker till högskola/universitet gäller särskilda datum när beställningen senast ska ha kommit in till oss, se nedan.

Examen/slutbetyg inför ansökan till högskola/universitet hösten 2024

Du som ska söka högskola/universitet till hösten 2024 och vill få slutbetyg eller gymnasieexamen från Centrum för vuxenutbildning måste göra en beställning senast den 26 maj.

  • Alla betyg förs över till betygsdatabasen UHR (Universitets- och högskolerådet). 

  • Ditt betyg skickas automatiskt till webbplatsen och tjänsten Antagning.se. Har du en aktiv ansökan på Antagning.se kan du se dina betyg under Mina meriter.

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med planering av slutbetyg/gymnasieexamen, kontakta vår studie- och yrkesvägledning.

Senast uppdaterad den 16 februari 2024