Hoppa till huvudinnehåll

Park och Service

Park och service jobbar med skötsel av områdena Gamla Linköping, Vallaskogen och Lill-Valla lekplats. Vi arbetar utomhus året om i vackra miljöer och härliga miljöer. Vi skapar bra dagar tillsammans.

Detta kan du jobba med på Park och service

  • Plocka skräp och kratta löv i Gamla Linköping
  • Klippa gräs och rensa ogräs
  • Kratta löv och äpplen
  • Röja sly i Vallaskogen
  • Plocka skräp och sopa i Lill-Valla lekplats

Målgrupp

Park och service är till för dig som har förmåga att arbeta självständigt under större delen av dagen. Du har stöd av en handledare och det finns möjlighet att arbeta ensam. 

Öppettider

Dessa dagar håller Daglig verksamhet stängt 2022

6 januari – trettondag jul
31 januari – planeringsdag för personalen
15 april – långfredagen
18 april – annandag påsk
26 maj – Kristi himmelsfärd dag 
6 juni – nationaldagen
24 juni – midsommarafton

11 juli–7 augusti (vecka 28, 29, 30 och 31) –Semesterstängt

5 sep – planeringsdag för personalen 
26 dec – annandag jul

Tillgänglighet och hjälpmedel

Arbete på Park och service innebär fysiskt arbete med kroppen (trädgårds- och städarbete) och du behöver kunna röra dig obehindrat och arbeta självständigt med handledning av personal. Du får ansvar för egna arbetsuppgifter. Lokalen ligger på källarplan och nås via en längre, svängd trappa. Det finns ingen hiss eller ramp till lokalen. Toaletten har stolförhöjare. 

Arbetsmiljö

Vi planerar ditt arbete tillsammans så att du vet vad som ska hända och vad du ska arbeta med. Inom Linköpings kommuns dagliga verksamheter arbetar vi med pedagogiskt arbetsätt och lågaffektivt bemötande. Det innebär att vi ger dig som arbetar möjlighet till ökad självständighet, delaktighet och struktur under din arbetsdag. Läs mer om vad pedagogiskt arbetssätt innebär:

På Park och service arbetar 9 arbetstagare och en personal. Vi har en lokal i Gamla Linköping där vi äter lunch och fikar (det finns möjlighet att äta enskilt) och byter om. Vi arbetar utomhus året runt med trädgårds- och skogsarbete och håller rent och snyggt i Gamla Linköping och Lill-Valla. Det finns bänkar att sitta på om man behöver vila. 

Vi jobbar i en vacker och härlig miljö i Gamla Linköping, Lill-Valla och Vallaskogen. 

Personalen

Personalen är utbildade i och arbetar utifrån pedagogiskt arbetssätt. Vid behov använder de tecken som stöd, samtalsmatta och bildstöd för att på bästa sätt kommunicera med dig. Andra utbildningar som personalen har:

  • Hjärt- och lungräddning
  • Brandutbildning

Ta sig till och från Park och service

De som jobbar på Park och service brukar cykla eller åka buss till jobbet. Närmaste busshållplats är Gamla Linköping och ligger cirka 300 meter från våra lokaler. Det finns gång- och cykelbana från olika delar av Linköping. Park och service ligger i källarlokalen under bokhandeln Ankungen i Gamla Linköping. Man ringer på dörrklockan för att bli insläppt i lokalen. 

Måltider

Varje dag beställer vi lunch från Kost & Restaurang. Du meddelar personalen om du vill ha lunch. Kostnaden för maten kommer på en faktura. Du har även möjlighet att ha med dig egen lunch som du kan värma. 

Alla arbetstagare får även en frukt om dagen. 

Ansöka om daglig verksamhet

För att arbeta på Park och service behöver du ett beslut om daglig verksamhet enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Läs mer om hur du går till väga för att ansöka: 

Park och Service

Kontakta oss gärna om du har frågor eller vill göra ett besök.

Till e-postformulär för Park och Service

E-post: [email protected]

Telefon: 070-594 96 95

Besöksadress: Kryddbodstorget 6 (se karta)

Besöksadress : Kryddbodstorget 6

Postadress:
Linköpings kommun
Leanlink, Råd & Stöd
Park och Service
581 81 LINKÖPING

Webbadress: http://www.linkoping.se/parkochservice http://www.linkoping.se/parkochservice

Ansvarig chef:
Rikard Björn
Telefon: 013-26 32 07

Senast uppdaterad den 26 januari 2022