Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Linköpings historia

Linköping har en spännande historia och Linköpings stadsarkiv presenterar här material som kan vara till nytta för dig som forskar om Linköpings historia.

I Stadsarkivets samlingar finns mängder av material om Linköpings historia. De berättar om en stad som 1863, när kommunen bildades, bara var en småstad med några tusen invånare och som sedan växte till en storkommun med så småningom över 150 000 invånare.

I den här avdelningen har vi valt att lägga ut en del övergripande material om Linköping och Linköpings kommun. Du kan här hitta information om hur de små landskommunerna efterhand slagits samman och till slut inkorporerats med Linköping. Här finns även intressanta uppgifter om hur stadens fastighetsindelning sett ut både före och efter 1930 liksom en sammanställning över platser och orters namn i och kring Linköping. Vi har också lagt in två filmer som vi publicerat tillsammans med kommunikationsavdelningen på Linköpings kommun. Den ena berättar om Linköpings okända historia som hamnstad, den andra om det nuvarande stadshusets spännande bakgrund.

Vi hoppas att informationen kan vara till hjälp för dig som intresserar dig för Linköpings historia.

Senast uppdaterad den 25 maj 2020