Hoppa till huvudinnehåll

Arkivens dag 2023

Andra lördagen i november varje år uppmärksammas alla arkiv lite extra. Syftet är att visa på arkivens funktion i ett öppet demokratiskt samhälle där alla har tillgång till autentisk information i såväl dåtid, nutid och framtid, samt väcka intresse för och inspirera till användning av arkiven.

Detta år är temat Färg och form. Det kan vara allt från ritningar över häftiga byggnader till olika sorters gem. I vårt stadsarkiv har vi plockat fram och vill här visa lite urval av tjusiga, snirkliga handstilar.

 

 

Linköpings kommun har nyligen ändrat sin logga och vi vill även presentera lite olika loggor/profiler som kommunen har haft genom åren. Den bilden som ofta finns längst upp i brevhuvudet eller i ena hörnet på presentationen, som vi inte alltid tänker på. 

Se och läs mer under rubrikerna till höger eller i menyn längst upp till vänster om du tittar på mobilen. Vi har även en monter med lite av det som blir kvar efter att arkivhandlingarna har ordnats och även sådant som tidigare har använts i arbetet. Finns att beskåda utanför vår entré, en trappa upp i huvudbiblioteket. 

Mycket nöje och välkommen att forska mer i våra arkiv!

Intresserad av att se vad som arrangeras i övrigt i Sverige på Arkivens dag? Se officiellt program under länken nedan. 

 

Senast uppdaterad den 13 november 2023