Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Utbildningar

På kommunens Utvecklingsportal har vi flera utbildningar för dig som vill lära dig mer om arkivering. Vi kan även anpassa en kurs för just din verksamhet. Kontakta någon av våra kommunarkivarier!

Gå till http://linweb.linkoping.se/ och klicka på ikonen för Utvecklingsportalen längst ner till höger på startsidan. När du är inne i Utvecklingsportalen väljer du Kurskatalog högst upp på sidan.

I Kurskatalogen letar du reda på utbildningen som heter Arkiveringsutbildning, exempelvis genom att använda sökfunktionen, sortera på namn eller välja Blandat lärande under Utbildningsform i vänstermenyn.

Gå till https://utveckling.linkoping.se/login/index.php och klicka på knappen Starta nu genom att skapa ett nytt konto. Därefter fyller du i dina uppgifter och klickar på knappen Förfrågan om användarkonto. När ditt konto är registrerat så följer du samma länk som ovan och loggar in som extern användare.

I Kurskatalogen letar du reda på utbildningen som heter Arkiveringsutbildning, exempelvis genom att använda sökfunktionen, sortera på namn eller välja Blandat lärande under Utbildningsform i vänstermenyn.

Vi har en Arkiveringsutbildning som är öppen för alla som önskar lära sig mer om praktisk arkivering. Efter genomförd e-lärandeutbildning har du även möjlighet att anmäla ditt deltagande i en fysisk workshop. Där det finns tillfälle att ställa frågor.

Vi har även en utbildning om hur du tar fram en Informationshanteringsplan. I Utvecklingsportalen finns även fler utbildningar, som inte vi är ansvariga för, men som hänger ihop med arkivering och som vi kan rekommendera: Offentlighet och sekretess, GDPR och W3D3-utbildningar.

Stadsarkivet har tidigare genomför ett antal utbildningar i arkivhantering och presentationer från dessa för olika förvaltningsområden hittar du på denna sidan.

En presentation till utbildning som riktar sig till arkivansvariga.

En presentation vad du bör tänka på vid arkivering

En presentation vad du bör tänka på vid arkivering av betyg vid fristående skolor

 En presentation vad du bör tänka på vid arkivering av omsorgsakter

 

En presentation vad du bör tänka på vid arkivering av personalhandlingar

Ett stöd i hanteringen av personalhandlingar är den dokumenthanteringsplan som fastställts av Kommunstyrelsen.

En broschyr från Samrådsgruppen för kommunala arkivfrågor

 
En presentation över de lagar och regler som styr arkivbildningen för kommunala bolag i Linköping

  

En presentation över den praktiska hanteringen  vid arkivering för de kommunala bolagen

 

En presentation över hantering av dokument och hur de ska arkiveras

Senast uppdaterad den 5 februari 2021