Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning lastbil och mobila maskiner

Här får du en fördjupad kunskap inom användningsområdena uppbyggnad och funktion av tunga fordon. Det handlar om att lära sig elektronik, hydraulik (vätsketryck) och pneumatik (tryckluft) Allt för att ge dig grundläggande kunskap i service och underhåll på tunga fordon, lastbilar och maskiner. Även här felsöker man idag med datorer. Efter felsökningen tar du vid med att serva, reparera eller byta felaktiga komponenter. I vårt samarbete med Volvo får vi kunskaper om det senaste som du som elev får stor nytta av.

Inriktningen Lastbil och mobila maskiner går endast att söka till som lärling. Det innebär att stora delar av din utbildning sker ute på företag. I årskurs ett är utbildningen skolförlagd, och i årskurs två startar den lärlingsförlagda utbildningen.

Fordonsbranschen är angelägen om att du ska bli mekaniker. Arbetsmöjligheterna här är stora. Hela fordonsbranschen söker nu efter mekaniker och jobbchanserna är goda för dig som avslutar dina studier här på ALG.

Det kommer att gå många mekaniker i pension under de närmaste åren. Därför söks det idag mekaniker till maskin och lastbilsverkstäder. Utbudet av arbeten är bra för dig som satsar på denna utbildning.

På denna utbildning finns begränsat antal platser. 

Senast uppdaterad den 27 januari 2023