Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Vill du arbeta med service och ser hela världen som din arbetsplats? Siktar du på en framtid där du får använda din fantasi och kreativitet samt arbeta med livsmedel? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet något för dig. På det här yrkesprogrammet får du kunskap om olika livsmedel och hur man hanterar och tillagar dem på ett professionellt sätt. Du lär dig samarbeta och organisera för att uppnå bästa resultat.
Inom restaurang- och livsmedelsbranschen finns det många vitt skilda och spännande yrken. Dessutom finns det stora möjligheter för dig att arbeta utomlands. Redan under gymnasietiden får du arbeta mycket praktiskt. Anders Ljungstedts gymnasium har en egen restaurang där eleverna lagar mat och serverar samt en butik och café där eleverna säljer sina egenproducerade varor. Entreprenörskap går som en röd tråd genom utbildningen. Vi har samarbete med flera länder i Europa där du kan få möjlighet till praktik.
Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på Restaurang- och livsmedelsprogrammet Då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.
Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.
Inriktningar
Dessa inriktningar kan du välja inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Anders Ljungstedts gymnasium: