Snabbnavigation

Hoppa till huvudinnehåll

Inriktning Personbil

En personbilstekniker, som du kommer att kunna bli, arbetar med service, felsökning och reparation av personbilar. På moderna bilar görs avancerad felsökning med hjälp av dator. Beroende på den snabba tekniska utvecklingen ställs nya kunskapskrav vad det gäller reparationer på bilar inom el och elektronik och datakörning. Kundkontakter i arbetet blir allt vanligare. I vårt samarbete med Volvo får vi kunskaper om det senaste som du som elev får stor nytta av.

Du som kanske tycker att själva skruvandet är roligast blir inte besviken. Du kommer att få göra det du tycker om, dvs skruva och meka en hel del. Vi har mycket övningar för Dig så Du kommer att trivas.

Utbildningen är till stor del arbetsplatsförlagd (APL) under år 2 och 3.

Framtiden för Dig som går på Fordonsprogrammet ser ljus ut. Det finns nästan alltid arbete efter gymnasiet för Dig och Dina kompisar. Många andra arbeten finns också i närliggande branscher. Branschen söker hela tiden efter nytt folk.

OBS enligt motorbranschen kommer det att behövas 5200 nya personer under de kommande tre åren!

Du som har gått ett Fordons- och transportprogram är ofta efterfrågad på grund av just Dina tekniska kunskaper och detta medför att olika branscher, inte bara fordon och transport, är intresserade av Dig!

Denna utbildning kan läsas både som program och som lärlingsutbildning.

Låter det intressant? Sök Fordonsprogrammet! 

Senast uppdaterad den 13 mars 2020