Hoppa till huvudinnehåll

Härnebackens trygghetsboende

Linköpings kommun driver Härnebackens trygghetsboende med 18 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

Härnebackens servicehus

 

Härnebackens trygghetsboende ligger centralt beläget i Ljungsbro. Vi har tillgång till uteplats och nära till natursköna promenadstråk. Vi har även allmänna kommunikationer med hållplats cirka 100 meter från huset. 

Något längre bort finns en livsmedelsaffär för dagligvaror. Vi har närhet till Göta kanal och Vreta klosters kyrka. Det finns även en träffpunkt där vi varje vecka erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, varav vissa aktiviteter har ett hälsofrämjande innehåll. 

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboendet finns 18 lägenheter. Lägenheterna i boendet är cirka 66 kvadratmeter med badrum, tvättmaskin och torkskåp. 

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. Via länken "Ansök om biståndsbedömt trygghetsboende" kan du läsa mer om hur du ansöker.

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar klockan 12.00-13.00

Fritidsverksamheten

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Heléne Fornander

Verksamhetschef Vretalidens & Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

Vretalidens hemtjänst

Till e-postformulär för Heléne Fornander

E-post: [email protected]

Telefon: 013-26 32 66

Kristin Tidlund

Samordnare Vretalidens & Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Kristin Tidlund

E-post: [email protected]

Telefon: 013-29 47 18

Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 63 35
Telefontid: 09.00-11.00 och 13.00-15.00

Besöksadress: Härnegatan 61 (se karta)

Besöksadress : Härnegatan 61

Postadress: 585 74 Ljungsbro

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggboharnebacken https://www.linkoping.se/tryggboharnebacken

Senast uppdaterad den 11 april 2024