Hoppa till huvudinnehåll

Linghems trygghetsboende

Linköpings kommun driver Linghems trygghetsboende med 20 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

Linghems grannskapshus

 

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboendet finns 20 lägenheter. Lägenheterna i boendet är av varierande storlek med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare.

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. Via länken "Ansök om biståndsbedömt trygghetsboende" kan du läsa mer om hur du ansöker.

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppetider:

Alla dagar klockan 12.00-13.00.

Träffpunktsverksamheten

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Vi har verksamhet flera tillfällen i veckan. Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Några exempel på aktiviteter (kan ändras/uppdateras):

  • Sång och musik
  • Bingo
  • Film

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Tuija Törnå-Larsson

Verksamhetschef Linghem hemtjänst

Till e-postformulär för Tuija Törnå-Larsson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 71 58

Caroline Blomkvist

Samordnare Linghem Trygghetsboende

Till e-postformulär för Caroline Blomkvist

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 54 07

 

Linghems hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Linghems hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 53 30
Telefontid: Dygnet runt

Besöksadress: Sparvsångsvägen 65 (se karta)

Besöksadress : Sparvsångsvägen 65

Postadress: 585 65 Linghem

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggbolinghem https://www.linkoping.se/tryggbolinghem

Senast uppdaterad den 11 juni 2024