Hoppa till huvudinnehåll

Aspens trygghetsboende

Linköpings kommun ansvarar för Aspens trygghetsboende med 76 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

 

Aspens trygghetsboende ligger centralt beläget med gångavstånd till centrum och närhet till Domkyrkan samt Konsert och kongress. På trygghetsboendet finns restaurang och ett flertal uteplatser där vi under sommarhalvåret anordnar olika aktiviteter.

På Aspens trygghetsboende finns även tre dagverksamheter, Club lyra, Asplövet och Blå rummet som riktar sig till personer med demenssjukdom samt Trollflöjtens vårdboende, ett demensboende för yngre personer.

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboende finns det 76 lägenheter. Lägenheterna i boendet är cirka 45-50 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare.

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. På länken nedan kan du läsa mer om hur du ansöker:

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppetider:

Alla dagar klockan 12.00-13.00.

Träffpunktsverksamhet

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Vi har verksamhet tio tillfällen i veckan. Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Några exempel på aktiviteter (kan ändras/uppdateras):

  • Zumba
  • Bingo
  • Avslappning
  • Fredagsunderhållning

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Negin Motamedi

Verksamhetschef Aspens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Negin Motamedi

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 84 82

Helena Carlsson

Samordnare Aspens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Helena Carlsson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 87 10

Aspens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Aspens hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 84 88
Telefontid: 09.00-11.00 och 13.00-15.00

Besöksadress: Barfotegatan 1 (se karta)

Besöksadress : Barfotegatan 1

Postadress: 582 22 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggboaspen https://www.linkoping.se/tryggboaspen

Senast uppdaterad den 5 maj 2023