Hoppa till huvudinnehåll

Kärna trygghetsboende

Linköpings kommun driver Kärna trygghetsboende med 35 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

Kärna trygghetsboende ligger på Kärnabrunnsgatan i Linköping. Vi har tillgång till uteplats i anslutning till matsalen och uteplats i vacker miljö på baksidan av huset. Båda platserna är anpassade för att ta sig fram med rullstol och rullator.

Det finns även en träffpunkt där vi varje vecka erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, varav vissa aktiviteter har ett hälsofrämjande innehåll. Dessutom lagas maten på plats av egen kock.

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboendet finns 35 lägenheter. Lägenheterna i boendet är cirka 65 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare.

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. Via länken "Ansök om biståndsbedömt trygghetsboende" kan du läsa mer om hur du ansöker.

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppettider

Alla dagar klockan 12.00-13.00

Träffpunktsverksamheten

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Vi har verksamhet sju tillfällen i veckan. Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Några exempel på aktiviteter (kan ändras/uppdateras):

  • Bakning
  • Bingo
  • Tidningsläsning
  • Underhållning med sång och musik
  • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet till utflykter

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Annika Eliasson

Verksamhetschef Kärna hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Annika Eliasson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 67 65

Kinna Ekman

Samordnare Kärna hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Kinna Ekman

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 63 82

Kärna hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Kärna hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 65 54
Telefontid: 09.00-11.00 och 13.00-15.00

Besöksadress: Kärnabrunnsgatan 12 (se karta)

Besöksadress : Kärnabrunnsgatan 12

Postadress: 586 62 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggbokarna https://www.linkoping.se/tryggbokarna

Senast uppdaterad den 10 april 2024