Hoppa till huvudinnehåll

Möjetorps trygghetsboende

Linköpings kommun ansvarar för Möjetorps trygghetsboende med 16 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

Möjetorps trygghetsboende ligger i Hjulsbro. Det finns även en träffpunkt där vi varje vecka erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, varav vissa aktiviteter har ett hälsofrämjande innehåll.

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboende finns det 16 lägenheter. Mer information om lägenheternas kvadratmeter och faciliteter kommer inom kort. 

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. På länken nedan kan du läsa mer om hur du ansöker:

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppetider:

Alla dagar klockan 12.00-13.00.

Träffpunktsverksamhet

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Vi har verksamhet tio tillfällen i veckan. Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Några exempel på aktiviteter (kan ändras/uppdateras):

  • Zumba
  • Bingo
  • Avslappning
  • Fredagsunderhållning

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Emma Sundquist

Verksamhetschef Möjetorps hemtjänst och trygghetsboende samt Ekbackens träffpunkt

Till e-postformulär för Emma Sundquist

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 89 59

Anna Fredriksson

Samordnare Möjetorps hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Anna Fredriksson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 70 63

Möjetorps hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Möjetorps hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013 - 20 70 23
Telefontid: 09.00-11.00 och 13.00-15.00

Besöksadress: Tallholmsvägen 117 (se karta)

Besöksadress : Tallholmsvägen 117

Postadress: 589 37 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggbomojetorp https://www.linkoping.se/tryggbomojetorp

Senast uppdaterad den 12 maj 2023