Hoppa till huvudinnehåll

Tannefors trygghetsboende

Linköpings kommun driver Tannefors trygghetsboende med 36 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

Tannefors trygghetsboende ligger i Linköping. Det finns även en träffpunkt där vi varje vecka erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, varav vissa aktiviteter har ett hälsofrämjande innehåll.

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboendet finns 36 lägenheter. Mer information om lägenheternas kvadratmeter och faciliteter kommer inom kort. 

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. Via länken "Ansök om biståndsbedömt trygghetsboende" kan du läsa mer om hur du ansöker.

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar klockan 12:00–13.00

Träffpunktsverksamheten

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Christina Kouzi Anderberg

Verksamhetschef Tannefors Hemtjänst och trygghetsboenden

Till e-postformulär för Christina Kouzi Anderberg

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 64 04

Malin Gustavsson

Samordnare Tannefors hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Malin Gustavsson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 61 41 (09.00-11.00 och 13.00-15.00)

Victoria Johansson

Samordnare Tannefors hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Victoria Johansson

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 61 41 (09.00-11.00 och 13.00-15.00)

Postadress: 582 53 Linköping

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggbotannefors https://www.linkoping.se/tryggbotannefors

Senast uppdaterad den 10 april 2024