Hoppa till huvudinnehåll

Vretalidens trygghetsboende

Linköpings kommun driver Vretalidens trygghetsboende med 12 lägenheter. Här erbjuds lunchservering och olika sociala och hälsofrämjande träffpunktsaktiviteter för boende som bor i huset och äldre personer i närområdet.

 

Vretalidens trygghetsboende ligger på Evastigen i Ljungsbro. Vi har allmänna kommunikationer med hållplats ca 100 meter från trygghetsboendet. Något längre bort finns en livsmedelsaffär för dagligvaror, apotek samt vårdcentral. Vi har också närhet till Göta kanal.

Det finns även en träffpunkt där vi varje vecka erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, varav vissa aktiviteter har ett hälsofrämjande innehåll.

Att bo i trygghetsboendet

Boendet har anpassade lägenheter för dig som är äldre, som främst behöver hemtjänst och inte längre upplever det tryggt att bo kvar hemma i ordinärt boende. På trygghetsboendet finns 12 lägenheter. Lägenheterna i boendet är cirka 66 kvadratmeter med toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torktumlare.

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som kan beviljas efter en individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. Via länken "Ansök om biståndsbedömt trygghetsboende" kan du läsa mer om hur du ansöker.

Lunchservering

Du som bor på boendet eller är äldre och bor i närområdet är välkommen att äta lunch på trygghetsboendet.

Lunchserveringens öppettider:

Alla dagar klockan 12.00–13.00

Fritidsverksamheten

Vi erbjuder olika träffpunktsaktiviteter för både boende och äldre personer som bor i området. Vår målsättning med träffpunktsverksamheten är att skapa trivsel, engagemang och samhörighet samt förutsättningar för dig som enskild att ta eget ansvar för din hälsa. Aktiviteterna på boendet innefattar därför både aktiviteter för social samvaro, lunchservering och möjligheter till fysisk aktivitet, både enskilt och tillsammans med andra. I området finns också tillgång till minigym. Aktiviteterna annonseras på boendet och här på vår webbplats.

Vi har verksamhet fyra tillfällen i veckan. Minst två gånger i månaden anordnar vi också förebyggande och hälsofrämjande aktiviteter av mer omfattande karaktär.

Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar är delaktiga i att ta fram förslag på aktiviteter. Aktiviteterna kan därför variera utifrån önskemål och efterfrågan från boende och andra äldre personer i området.

Några exempel på aktiviteter (kan ändras/uppdateras):

  • Minigym
  • Matlag
  • Spelstund
  • Boccia
  • Frivilliginsatser

Hemtjänst

Behov av service- och omsorgsinsatser för dig som boende får du i form av hemtjänst, utförd av Linköpings kommun. Insatserna utformas utifrån individuella behov.

Kontaktuppgifter

Heléne Fornander

Verksamhetschef Vretalidens & Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

Vretalidens hemtjänst

Till e-postformulär för Heléne Fornander

E-post: [email protected]

Telefon: 013-26 32 66

Kristin Tidlund

Samordnare Vretalidens & Härnebackens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Kristin Tidlund

E-post: [email protected]

Telefon: 013-29 47 18

Vretalidens hemtjänst och trygghetsboende

Till e-postformulär för Vretalidens hemtjänst och trygghetsboende

E-post: [email protected]

Telefon: 013-20 63 35
Telefontid: 09.00-11.00 och 13.00-15.00

Besöksadress: Evastigen 21 (se karta)

Besöksadress : Evastigen 21

Postadress: 590 71 Ljungsbro

Webbadress: https://www.linkoping.se/tryggbovretaliden https://www.linkoping.se/tryggbovretaliden

Senast uppdaterad den 10 april 2024