Cykling utan ålder

"Cykling utan ålder" är ett projekt där frivilliga cyklister tar med äldre personer på en cykelutflykt. Med anpassade lastcyklar finns möjlighet till att uppleva Linköpings stad, natur och miljö.

Cykling utan ålder

 

”Cykling utan ålder” är ett koncept, som innebär att personer inom kommunens äldre- och funktionshinderomsorg får möjlighet att komma ut på cykelutflykter. Syftet är att få frisk luft, se nya vyer och uppleva andra miljöer än de vardagliga.

Linköpings kommun har köpt tre cyklar. Cyklarna är rickshawliknande elcyklar med sufflett och benskydd. Varje cykel har plats för två passagerare. En cykel placeras på Åleryds, Hagalunds respektive Stiglötsgatans vårdbostäder. Övriga enheter som ligger i närheten kan använda cyklarna. 

Vill du hjälpa till?

Alla behövs för att cyklarna ska komma i användning och ge äldre och funktionsnedsatta en möjlighet att få komma ut och njuta av en härlig upplevelse! Anmäl ditt intresse till cyklingutanalder@linkoping.se. För att använda cyklarna behöver du först genomgå en utbildning.

 

Cykling utan ålder

Skicka e-post till Cykling utan ålder

E-post: cyklingutanalder@linkoping.se

Postadress:
Social- och omsorgsförvaltningen
Box 356
581 03 Linköping

Webbadress: http://www.linkoping.se/cyklingutanalder http://www.linkoping.se/cyklingutanalder

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 oktober 2018

Chatta. Fäll ut menyn

Kontakt Linköping


Nu testar vi chatt som ny kontaktväg till kommunen. Chatten är öppen måndag till fredag 08.00-16.00, vecka 9 och 10.

Du får svar direkt på allmänna frågor. Samhällsvägledare, med bred kompetens om hela kommunens verksamheter, tar emot dina frågor.